Vidiauto Novosti Najave Hyundai i30 Fastback u ponudi od travnja

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.01.2018. 06:44

Drugačiji od drugih 

Novi Hyundai i30 Fastback predstavljen novinarima, u Hrvatskoj od travnja

Hyundai i30 Fastback u ponudi od travnja

Malo drugačiji predstavnik kompaktne klase dolazi iz Hyundaija i, osim sportskih linija, donosi veći prtljažnik i malo sportskije podešenje vozila.

Prošlog tjedna održana je europska prezentacija za novinare novog Hyundai modela - i30 Fastback. i30 Fastback novi je član obitelji i30 te je prvi coupe s pet vrata u kompaktnom segmentu. Hyundai i30 Fastback donosi značajne razlike u odnosu na model s pet vrata. U usporedbi s hatchback izvedbom, šasija i30 Fastback niža je za 5 mm, krov za 25 mm, a tvrdoća ovjesa je povećana za 15%. Sve to doprinosi dinamičnijem i agilnijem vozačkom osjećaju, dok istovremeno zadržava visok stupanj udobnosti.

Hyundai i30 Fastback sprijeda

Novi i30 Fastback zadovoljava najviše europske sigurnosne standarde te je dobitnik 5 Euro NCAP zvjezdica za sigurnost. Za najbolju aktivnu sigurnost u klasi zaslužni su povezivost i Hyundai SmartSense sustav sigurnosti, između ostalog: Sustav izbjegavanja sudara (FCA), Sustav upozorenja vozača na umor (DAW), Automatska kontrola dugih svjetala (HBA) i Standardni sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKA).

Hyundai i30 Fastback sa strane

Kupcima će na raspolaganju biti dva benzinska i jedan dizelski motor u dvije izvedbe: 1.4 T-GDI turbo-benzinac s četiri cilindra i 140 KS, 1.0 T-GDI turbo-benzinac s tri cilindra i 120 KS te 1.6-litreni turbo-dizel s četiri cilindra u izvedbama od 110 i 136 KS. Jača verzija s 1.4 T-GDI turbo-benzinskim motorom bit će u ponudi s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, a 1.0 T-GDI u ponudi je s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Standardno, svi motori dolaze uz sustav Idle Stop i Go (ISG) za povećanu učinkovitost.

Hyundai i30 Fastback interijer

Hyundai i30 Fastback nudi mnogo prostora za putnike i prtljagu, dok unutarnja prostranost ostaje netaknuta unatoč sportskoj i elegantnoj vanjskoj izvedbi. i30 Fastback nudi i velik prtljažnik obujma 450 litara. Novi i30 Fastback će biti predstavljen domaćim kupcima u travnju na Auto showu, a tada će biti poznate i cijene.

Ključne riječi:
Hyundai i30 Fastback
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs