Vidiauto Novosti Najave Renault Clio GrandTour 0.9 TCe 90 Dinamique TEST

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.10.2013. 15:49

Testirali smo 

Renault Clio GrandTour 0.9 TCe 90 Dinamique TEST

Na test smo dobili Clio GrandTour s trocilindarskim benzinskim turbo motorom snage 90 KS.

Renault Clio GrandTour koncept predstavljen je po prvi put početkom 2007. godine u Ženevi, kao najava širenja game u to vrijeme aktualnog modela Renault Clio III, a s ovim je konceptom Renault zahvatio kupce koji traže mali Gran Turismo karavan, dinamičnih i zavodljivih linija. Konačna verzija Clija karavan iz 2008. godine većinu je stilskih smjernica preuzela od spomenute studije Clio Grand Tour predstavljene na Ženevskom auto salonu, ali serijski model, očekivano, nije preuzeo predstavljenu dozu sportskog izražaja, kao niti dvovratnu karoseriju jer to onda ne bi bio punokrvni karavan kakav su zamislili u Renaultu. Studija je uvijek studija. U odnosu na klasični Clio 3, karavanska je verzija bila duža za 20-ak centimetara, s nikom obujma 439 litara, a automobil je bio opremljen i nosačima na krovu, a kao opcija nudio se i stakleni krov koji je donio više svjetla u putničkom prostoru. Prije nego li zakoračimo u sadašnju, četvrtu generaciju podsjetimo se kako je Clio lansiran 1990. godine.

Za dizajn novog Clija bio je zadužen Laurens van den Acker, a karavanska se verzija u odnosu na berlinu ne razlikuje baš previše, pogledamo li prednji dio vozila. Praktički su identični, dok su razlike primjetne u stražnjem dijelu. Nije stvar samo dizajna petih vrata, stražnja su svjetla drugačija, dok su prednja identična tako da u retrovizoru baš i nećete moći tako lako razaznati Clio od Clija GrandTour. Jasno, karavanska je verzija duža – za 199 mm, a razlike su primjetne i s boka. Ipak, jedan je detalj na boku ostao u istom stilu – brava stražnjih vrata je skrivena u kut pored stakla. Detalj po kojem se GrandTour razlikuje svakako je i staklo na produženom, stražnjem dijelu koji nam se jako sviđa i koji ima poveznicu s Evoqueom. Tanak je, asocira na kupeovske linije i jako je dobro dizajniran taj dio.

Pročitajte kompletan test Renault Clio GrandTour 0.9 TCe 90 Dinamique, kolika je cijena i kako je prošao na testu.

Ključne riječi:
cijena u Hrvatskoj Clio GrandTour Renault test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs