Vidiauto Automobili Eko automobili Auris s još manje CO2 - samo 84 g/km

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 16.05.2013. 11:03

Toyota 

Auris s još manje CO2 - samo 84 g/km

Auris s još manje CO2 - samo 84 g/km

Toyota Auris Hibrid imat će još manju emisiju CO2 od samo 84g/km (3 grama manje), a automobil će biti dostupan od lipnja 2013. Do manje emisije došlo se preciznijim tuningom, ali i usvajanjem aerodinamičnih poboljšanja.

Emisija od 84 g/km postiže se pri kombiniranoj vožnji, dok u gradskoj vožnji ovaj hibrid emitira 82 g/km, a izvan grada 83 grama po prijeđenom kilometru. Ono što je također bitno, energetska učinkovitost nije utjecala na negativne performanse vozila. Ukoliko vas zanima karavanska verzija Auris Hibrid Touring Sports, ona će imati samo jedan gram veću emisiju - 85 g/km.

Toyota Auris_emissions_2_800

Predstavljena je i karavanska verzija Auris Hibrid Touring Sports

Iz Toyote izjavljuju da je prodaja Auris Hibrida u prvom tromjesečju 2013. porasla čak 69%. Povećanje prodaje u Europi u istom je razdoblju 27%, a najveći doprinos tom porastu je upravo predstavljanje hibridne verzije. Dobri prodajni rezultati su odraz zahtjeva kupaca za vozilom s niskim troškovima vlasništva.

Treba napomenuti i kako na mnogim europskim tržištima (ne i na hrvatskom) kupci Auris Hibrida ostvaruju mnogobrojne povlastice pri kupnji - porezna oslobođenja, slobodni ulazak u gradske zone nedostupne za druga vozila te smanjene troškove održavanja i servisiranja.

Pročitajte test Toyota Auris Hybrid 1.8 VVT-i HSD Sol - Gradski hibrid s minimalnom emisijom CO2

Ključne riječi:
Auris hibrid Karavan Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.