Vidiauto Novosti Najave Renault Austral po cijeni od 29990 eura

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.01.2023. 04:28

Stigao je Renault Austral, a cijene startaju od 29.990 eura

Renault Austral po cijeni od 29990 eura

Domaći kupci od sada mogu naručiti potpuno novi Renault Austral, a osim dobre početne cijene, Austral nudi i jamstvo u trajanju od čak 8 godina.

Renault Austral je nasljednik Kadjara, a od sada je dostupan i domaćim kupcima. Riječ je o potpuno novom modelu koji nastupa puno ozbiljnije od prethodnika, a nudi se samo u elektrificiranim izvedbama – kao blagi hibrid i kao full hibrid, a zanimljivo je kako će biti dostupna i izvedba s ručnim mjenjačem.

Renault Austral u Hrvatskoj_02

Austral je prvi Renault koji je postavljen na novu CMF-CD platformu, a koja je spremna za gotovo sve vrste pogonskih sklopova, bez ikakvih promjena. Tako se već od sutra u ovaj model može ugrađivati, na primjer, plug-in hibridni pogonski sustav. Ona je i veća, kao i sam automobil, pa se nudi i veća prostranost.

Renault Austral u Hrvatskoj_03

Sada se na stražnjim sjedalima može sjediti i iza visokih vozača, a unutrašnjost je moderna, ali i, barem ovako na prvu, puno ugodnija. Koriste se bolji materijali, a sve je složeno iznimno čvrsto. Ispred vozača je sada moderna digitalna instrument ploča dijagonale 12,3 inča, koja se odlično uklapa s 12-inčnim, okomito postavljenim, multimedijskim zaslonom (9-inča samo u osnovnom paketu opreme).

Renault Austral u Hrvatskoj_05

Tu je i najnovija inačica OpenR sustava koji je sada proširen s Google uslugama. Serijski Austral dolazi s Arkamys audio sustavom, no uz doplatu se nudi i premium audio sustav proizvođača Harman Kardon koji se sastoji od 12 zvučnika, koji daju ukupnu snagu od 485 W. Serijski dolazi i bežično povezivanje s Apple Car Play i Android Auto uređajima.

Renault Austral u Hrvatskoj_06

Osnovni pogonski sklop se sastoji od 1,3-litrenog benzinca koji je povezan s elektropokretačem i 12V baterijom, a dolazi u izvedbama sa 140 i 160 KS. Kod slabije izvedbe je uparen s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, dok je kod snažnije izvedbe on serijski.

Renault Austral u Hrvatskoj_01

No mnogi kupci će radije izabrati 200 KS snažan full hibrid model koji se sastoji od novog 1,2-litrenog trocilindričnog turbo benzinca, električnog motora, 2 kWh baterije i automatskog mjenjača. Upravo smo ovu izvedbu imali prilike isprobati na putu od Zagreba do Ike i na povratku kući. Riječ je o uglađenom motoru s dobrim odzivom na gas koji ne stvara previše buke, a ujedno nije ni rastrošan s prosjekom od 8,5 litara, s time da je većinu kilometara napravio na autocesti pri visokim brzinama.

Renault Austral u Hrvatskoj_04

Austral je i udoban, pregledan i nudi dobra sjedala. Ljuljanje karoserije nije jako izraženo. Šteta je jedino što neće biti dostupan s pogonom na sve kotače, no zato nudi funkciju 4CONTROL, o čemu možete više pročitati ovdje, a riječ je o sustavu koji zakreće stražnje kotače u suprotnom smjeru, pa je tako krug okretanja jednak modelu Clio, koji je pola metra kraći automobil.

austral cjenik

Cijene za Austral kreći od 29.990 eura za početni model s ručnim mjenjačem i 140 KS, dok s bogatijom opremom i 160 KS snažnim motorom, te automatskim mjenjačem, cijene kreču od 36.890 eura. NA fotografijama je model s opremom techno esprit Alpine, čije cijene kreću od 26.890 eura za izvedbu sa 160 KS, odnosno od 40.490 eura za izvedbu s novim motorom od 200 KS.

Ključne riječi:
4Control Advanced Austral hibrid Renault SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.