Vidiauto Novosti Najave Predstavljena je Mercedes-Benz B-klasa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.10.2018. 06:09

Monovolumen 

Nova Mercedes-Benz B-klasa je ljepša nego ikad prije

Predstavljena je Mercedes-Benz B-klasa

Mercedes-Benz je za Sajam automobila u Parizu pripremio potpuno novu generaciju svojeg kompaktnoj monovolumena, novu B-klasu.

Iako je tržište monovolumena u velikom padu, Mercedes-Benz je odlučio i dalje nuditi svojeg kompaktnog predstavnika, B-klasu, koja je predstavljena u potpuno novoj generaciji. Već na prvi pogled moramo priznati kako je riječ o dizajnerski najuspješnijoj generaciji do sada, a glavne dizajnerske smjernice preuzete su s nove A-klase.

Mercedes b klase straga

Zahvaljujući međuosovinskim razmakom od 2.729 mm i kratkim prevjesima, B-klasa izgleda moćno i napuhnuto, a u unutrašnjosti donosi dodatan prostor i prozračnost. Stražnja sjedala dolaze u raspodjeli 40:20:40, a prtljažnik ima obujam od 455 do 705 litara.

Mercedes b klase straga 2

Već u startu će B-klasa biti ponuđena s pet motora, pa će tako benzince predstavljati B 180 sa 136 KS i 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke i B 200 sa 163 KS i 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke. Dizelsku ponudu čine modeli B 180 d sa 116 KS i 7G-DCT mjenjačem, B 200 d sa 150 KS i B 220 d sa 190 KS, oba u kombinaciji s 8G-DCT mjenjačem s dvije spojke.

Mercedes b klase interijer

Nova B-klasa ima i mogućnost djelomičnog autonomnog upravljanja, a zahvaljujući najmodernijim kamerama i radarskim sustavima, B-klasa može „vidjeti“ i do 500 metara ispred sebe. A uz sustav Active Distance Assist Distronic u kombinaciji s kartama omogućuje komforno predviđanje prometa, odnosno na vrijeme će usporiti vozilo pri dolasku na raskršće ili veliki zavoj, a sve kako bi vožnja bila što ugodnija.

Mercedes b klase birdview

Nova Mercedes-Benz B-klasa u prodaju stiže do kraja godine, a već za sljedeću godinu su najavljeni i dodatni motori, ali i 4MATIC pogon na sve kotače.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs