Vidiauto Novosti Najave Predstavljena je Mercedes-Benz B-klasa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.10.2018. 06:09

Monovolumen 

Nova Mercedes-Benz B-klasa je ljepša nego ikad prije

Predstavljena je Mercedes-Benz B-klasa

Mercedes-Benz je za Sajam automobila u Parizu pripremio potpuno novu generaciju svojeg kompaktnoj monovolumena, novu B-klasu.

Iako je tržište monovolumena u velikom padu, Mercedes-Benz je odlučio i dalje nuditi svojeg kompaktnog predstavnika, B-klasu, koja je predstavljena u potpuno novoj generaciji. Već na prvi pogled moramo priznati kako je riječ o dizajnerski najuspješnijoj generaciji do sada, a glavne dizajnerske smjernice preuzete su s nove A-klase.

Mercedes b klase straga

Zahvaljujući međuosovinskim razmakom od 2.729 mm i kratkim prevjesima, B-klasa izgleda moćno i napuhnuto, a u unutrašnjosti donosi dodatan prostor i prozračnost. Stražnja sjedala dolaze u raspodjeli 40:20:40, a prtljažnik ima obujam od 455 do 705 litara.

Mercedes b klase straga 2

Već u startu će B-klasa biti ponuđena s pet motora, pa će tako benzince predstavljati B 180 sa 136 KS i 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke i B 200 sa 163 KS i 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke. Dizelsku ponudu čine modeli B 180 d sa 116 KS i 7G-DCT mjenjačem, B 200 d sa 150 KS i B 220 d sa 190 KS, oba u kombinaciji s 8G-DCT mjenjačem s dvije spojke.

Mercedes b klase interijer

Nova B-klasa ima i mogućnost djelomičnog autonomnog upravljanja, a zahvaljujući najmodernijim kamerama i radarskim sustavima, B-klasa može „vidjeti“ i do 500 metara ispred sebe. A uz sustav Active Distance Assist Distronic u kombinaciji s kartama omogućuje komforno predviđanje prometa, odnosno na vrijeme će usporiti vozilo pri dolasku na raskršće ili veliki zavoj, a sve kako bi vožnja bila što ugodnija.

Mercedes b klase birdview

Nova Mercedes-Benz B-klasa u prodaju stiže do kraja godine, a već za sljedeću godinu su najavljeni i dodatni motori, ali i 4MATIC pogon na sve kotače.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.