Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je novi Mercedes-Benz EQC

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.09.2018. 19:00

Električni SUV 

Električni Mercedes-Benz EQC s dosegom i preko 450 km

Predstavljen je novi Mercedes-Benz EQC

Mercedes je predstavio svoje prvo serijsko potpuno električno vozilo pod proizvodno-tehnološkim brendom EQ.

Prvi automobil pod brendom EQ, koji označava „Električnu inteligenciju“, je crossover model EQC, koji zahvaljujući dizajnu spada negdje između SUV i coupe SUV vozila. Sprijeda dominira velika crna ploha u koju su ukomponirana svjetla i maska, a svjetla su s gornje strane omeđena optičkim vlaknima.

Mercedes-Benz EQC straga 2

Mercedes-Benz EQC je dug 4.761 mm, širok 1.884 mm i visok 1.624 mm a nudi i prtljažnik obujma 500 litara (ovisno o opremi), dok mu je nosivost 505 kg. Dovoljno je zaključiti kako je riječ o prilično velikom vozilu s prostranom unutrašnjošću.

Mercedes-Benz EQC punjenje

Pod poklopcem motora se nalaze 2 asinkrona motora ukupne snage 300 kW, odnosno 408 KS i 765 Nm okretnog momenta, dok je pogon na sve kotače. Maksimalna brzina je ograničena na 180 km/h, dok mu za ubrzanje do 100 km/h treba 5,1 sekunda. No ono što je najvažnije, domet s jednim punjenjem bi trebao biti preko 450 km, no to još nisu službeni podaci.

Mercedes-Benz EQC sprijeda

Uzimajući u obzir kako se baterija može napuniti od 10 do 80 posto kapaciteta za oko 40 minuta (na brzom punjaču) ni dalja putovanja neće predstavljati problem za Mercedes-Benz EQC. Da putovanje bude i udobno brine se multimedijski sustav MBUX koji je opremljen sa specijalnim EQC funkcijama kao što su prilagođeni navigacijski sustav, programi vožnje, klimatizacija prije ulaska u vozilo i još mnogo toga.

Mercedes-Benz EQC interijer

EQC se brine i za vašu sigurnost, pa tako postoji i posebna mehanička zaštita baterije: iznimno siguran dizajn počinje s mjestom instalacije visokonaponske baterije ispod podnice vozila. Jedinica za pohranu energije okružena je stabilnim okvirom koji je sposoban upijati energiju. Deformacijske zone smještene su između okvira i baterije te su u stanju upijati dodatne sile u slučaju jakog bočnog udarca. Štitnik baterije u prednjem dijelu baterije sposoban je onemogućiti da strani predmeti probiju jedinicu za pohranu energije.

Mercedes-Benz EQC straga

Serijska proizvodnja Mercedes-Benza EQC će započeti tijekom sljedeće godine, a proizvodit će se u tvornici u Bremenu, a već sada su započele pripreme za proizvodnju. Nažalost, još uvijek se ne zna s kojom će cijenom startati ovaj model, već ćemo za to trebati pričekati početak proizvodnje.

Ključne riječi:
električni automobil EQC Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.