Vidiauto Novosti Najave Prve informacije o Rimcu Concept Two

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.02.2018. 06:22

Novi model 

Procurile prve informacije o novom modelu Rimac Concept Two

Prve informacije o Rimcu Concept Two

Na Auto salonu u Ženevi tvrtka Rimac će predstaviti novi model, a riječ je o modelu pod nazivom Concept Two koji bi trebao biti napravljen u 100 primjeraka.

Tvrtka Rimac je svjetski poznat zahvaljujući modelu Concept One, a na Auto salonu u Ženevi Rimac će predstaviti njegovog nasljednika koji će se jednostavno zvati – Concept Two, a koji će biti još bolji od prvog modela. Rimac Concept Two će imati nešto veću karoseriju koja će nuditi i nešto više mjesta u unutrašnjosti, no i dalje će biti riječ o dvosjedu. Osim toga, očekuje se potpuno nova unutrašnjost koja će nuditi vozaču i suvozaču najnoviju tehnologiju.

Rimac Concept Two bočno

Naime, Concept Two će nuditi autonomnu vožnju 4. razine! To znači kako vozilo može u potpunosti samo upravljati, bez ikakvih reakcija vozača. Još nije poznato hoće li automobil moći voziti i kada nema nikoga unutra, odnosno hoćete li ga moći, npr., pozvati da dođe s parkinga na mjesto gdje ga čekate. Samo za usporedbu, Tesla Model S ima 2. razinu autonomne vožnje, dok novi Audi A8 ima ugrađenu 3. razinu autonomne vožnje.

Rimac Concept Two logo

Od ostalih informacija spomenimo kako će Concept Two imati ugrađenu bateriju kapaciteta 120 kWh, što je povećanje od gotovo 50% u odnosu na Concept One. Također, novi model bi trebao biti i brži od prethodnika, a šuška se kako će u ponudi naknadno biti i Spider verzija Concepta Two.

Rimac Concept One

Rimac Concept One

Sada nam samo preostaje pričekati 06. ožujka kada će biti i službeno predstavljen Rimac Concept Two i kada će biti poznate sve informacije o novom modelu.

Ključne riječi:
Concept Two Rimac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.