Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je novi Volkswagen Touareg

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.03.2018. 06:21

Veliki SUV 

Novi Volkswagen Touareg – veliki korak naprijed za narodni SUV

Predstavljen je novi Volkswagen Touareg

Volkswagen je u Pekingu predstavio potpuno novu generaciju svojeg najvećeg SUV vozila – novi Touareg, koji je ujedno napravio i velik korak naprijed prema premium SUV segmentu vozila.

Nova generacija Volkswagen Touarega predstavljena je ovih dana u Pekingu, jer je baš Kina buduće najveće tržište kojemu je ovaj model namijenjen. Na europskom tržištu dolazit će u potpuno istom obliku, a Volkswagen se baš  fokusirao na Kinu jer je tamo potražnja SUV vozila porasla za gotovo 40% u posljednjih 10 godina.

Volkswagen Touareg sa strane

Ne treba zaboraviti i kako je kinesko tržište gladno luksuznih vozila, a kako je novi Touareg ujedno i najveći i najluksuzniji Volkswagen koji se trenutno proizvodi, ne treba se čuditi poslovnim planovima tvrtke.

Volkswagen Touareg straga

No vratimo se mi na sam Touareg koji sada dolazi u karoseriji dugoj 4878 mm (+77 mm), širokoj 1984 mm (+44 mm) i visokoj 1702 mm (-7 mm) što je rezultiralo i većim prtljažnikom koji sada u osnovnom obliku broji čak 810 litara, a ne treba zaboraviti spomenuti i da je nova generacija u odnosu na staru u prosjeku lakša za 106 kg.

Volkswagen Touareg sprijeda

Što se pak motorizacije tiče, u početku će biti ponuđen trolitreni V6 turbo dizel motor u verzijama s 231 KS i 286 KS, a naknadno će im se pridružiti i 4,0-litreni V8 turbo dizel s 421 KS, koji će ujedno biti i najsnažniji motor u ponudi. Na jesen će se u ponudi naći i V6 benzinac koji će nuditi snagu od 340 KS. Zanimljivo je da će se u Kini nuditi i plug-in hibridna verzija ukupne snage 367 KS, no ta verzija do daljnjega neće biti ponuđena u Europi.

Volkswagen Touareg interijer

Velike novosti se nalaze i u unutrašnjosti gdje je Touareg opremljen novim Volkswagen Innovision Cockpitom, a koji nudi 12-inčni zaslon umjesto instrumentalne ploče, te 15-inčni zaslon koji je smješten na vrh središnje konzole. Lijepo je za vidjeti kako je neke osnovne kontrole, poput podešavanja glasnoće, i dalje moguće kontrolirati fizičkim tipkama.

Volkswagen Touareg generacije

Novi Volkswagen Touareg će u ponudi imati tri paketa opreme koji će se razlikovati prema karakteru kupaca – Atmosphere (dominacija drveta), Elegance (dominacija metala) te R-Line koji unosi sportski duh. Osnovne verzije će dolaziti s 18-inčnim naplatcima, dok će skuplje biti opremljene 21-inčne naplatke. Cijena za novi VW Touareg u Njemačkoj započinje od 53.000 EUR (oko 398.000 kn).

Ključne riječi:
Touareg Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. rujan 1891.

Rođen «otac» suvremenog autoputa

Fritz Todt, tvorac i glavni inženjer modernog njemačkog autobahna rođen je u Pforzheim-u, Njemačka. Pod njegovim nadzorom do drugog svjetskog rata nastala je najveća mreža autoputa na svijetu, koja se kasnije nastavila razvijati.

vs

.::.