Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je karavan Peugeot 508 SW

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.06.2018. 06:00

Sportski karavan 

Novi Peugeot 508 i u karavanskoj izvedbi SW

Predstavljen je karavan Peugeot 508 SW

Nakon što smo na proljeće mogli na Zagreb Auto Showu vidjeti limuzinsku verziju novog Peugeota 508, sada je na red došla i karavanska SW izvedba.

U javnost su puštene fotografije novog karavana iz Peugeota – 508 SW i već na prvi pogled možemo zaključiti kako je riječ o prilično uspjelom dizajnu, a posebno se ističe agresivan i sportski izgled stražnjeg dijela, koji je miljama daleko od prethodnika, u pozitivnom smislu.

Peugeot 508 SW sa strane

Iako limuzinska verzija više nije limuzina, već je riječ o puno praktičnijoj verziji s pet vrata (poklopac prtljažnika i staklo se dižu u jednom komadu), zahvaljujući višem krovu i 3 cm dužoj karoseriji SW verzija zaprima 530l prtljage u osnovnom obliku, a s preklopljenim sjedalima obujam prtljažnika raste na čak 1780 litara.

Peugeot 508 SW sprijeda

Kao i kod limuzine, ručni mjenjač će biti dostupan samo s početnim 1,5-litrenim turbo dizel motorom snage 130 KS, ali će se on moći dobiti i s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem koji je serijski na dizelskim dvolitrenim motorima koji nude snagu od 160 KS i 180 KS, te s 1,6-litrenim turbo benzincem koji dolazi u verziji sa 180 KS i 225 KS. Hibridne verzije će biti predstavljene sljedeće godine.

Peugeot 508 SW interijer

Unutrašnjost je uređena kao i kod limuzinske verzije, a treba spomenuti i potpuno ravan pod kad se preklope sjedala, no nekako nam preglednost straga neće biti odlična radi malih bočnih stakala, no s pruge strane ipak je važniji dizajn jer su tako i tako ugrađeni svi senzori i uređaji za lakšu vožnju i upravljanje.

Peugeot 508 SW ravan pod

Premijera za javnost se očekuje u Parizu, a prodaja bi trebala započeti krajem godine.

Peugeot 508 SW straga
Ključne riječi:
508 SW Peugeot
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.