Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je Mercedes-Benz CLA Coupe

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.01.2019. 06:09

Coupe limuzina 

Predstavljena je druga generacija Mercedes-Benza CLA Coupe

Predstavljen je Mercedes-Benz CLA Coupe

Mercedes je za premijeru novog modela CLA Coupe odabrao Las Vegas, točnije CES, sajam potrošačke elektronike.

Nakon gotovo 750.000 prodanih primjeraka prve generacije u limuzinskoj i karavan izvedbi, vrijeme je došlo za novu generaciju, prvo predstavljenu u coupe limuzinskoj izvedbi. I nova generacija neodoljivo podsjeća na veći CLS, no kupcima se baš to sviđa. Spomenimo i kako su kupci ovog modela u prosjeku 10 godina mlađi od kupaca ostalih modela.

mercedes benz cla straga

Za sada je potvrđena samo jedan motor, dok će ostatak ponuđenih motora biti poznat u svibnju, kada nova generacija kreće u prodaju. Ispod poklopca predstavljenog modela ugrađen je dvolitreni benzinac s 225 KS i 350 Nm okretnog momenta koji je uparen sa 7G-DCT automatskim mjenjačem s dvije spojke.

mercedes benz cla sa strane 2

Novi Mercedes-Benz CLA Coupe dug je 4.688 mm (+48 mm), širok je 1.830 mm (+53 mm) i visok 1.436 mm (-2 mm), dok je međuosovinski razmak sad veličine 2.729 mm (+30 mm). Veće dimenzije donose više prostora za putnike, a jedino je prtljažnik manji za 10 litara od prethodnika, odnosno sad je obujma 460 litara.

mercedes benz cla sa strane

Unutrašnjost je poznata iz aktualne A-klase, tako da također sadrži dva zaslona – instrumentalna ploča i središnji zaslon koji standardno dolaze u veličinama od 7 inča, a u opciji je i 10,25-inčni zaslon. Osim upravljanja na dodir, u novom CLA Coupeu je moguće i glasovno upravljanje, ali i upravljanje gestama.

mercedes benz cla interijer

Naknadno će biti predstavljena i sportska AMG verzija, a cijene će biti objavljene naknadno.

mercedes benz cla sprijeda
Ključne riječi:
CLA coupe Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.