Vidiauto Novosti Najave Ovo je novi Mercedes-Benz GLC Coupe

Autor: DR Objavljeno: 17.03.2023. 05:39

Mercedes-Benz je predstavio drugu generaciju modela GLC Coupe

Ovo je novi Mercedes-Benz GLC Coupe

Druga generacija Mercedes-Benza GLC Coupe donosi elegantnije linije, serijski je 4Matic pogon na sve kotače, a u ponudi su samo elektrificirane izvedbe.

Nakon što je prošle godine predstavio novu generaciju modela GLC, Mercedes-Benz je sada predstavio i novu generaciju coupe izvedbe tog modela koji dolazi pod imenom GLC Coupe. Sprijeda novi model izgleda kao i GLC uz poneki drugačiji detalj, a najviše razlika iza od B nosača prema kraju vozila.

Mercedes-Benz GLC Coupe_03

Tu započinje lagano spuštanje krova koje se nastavlja sve do ruba poklopca prtljažnika, u čiji je rub uspješno integriran spojler, a tu su i nova stražnja svjetla, koja su izduženija i spojena. Branik je straga masivan sa srebrnim umetkom s donje strane. Naravno, u ponudi će biti i AMG Line izvedba s agresivnijim branicima, više spojlera i 19-inčnim aluminijskim naplatcima.

Mercedes-Benz GLC Coupe_02

U ponudi su benzinske i dizel izvedbe s blagim hibridom i to benzinci s 204 KS i 258 KS, te dizelaši sa 197 KS i s 269 KS. Također, sve četiri izvedbe dolaze s automatskim mjenjačem i s 4Matic pogonom na sve kotače.

Mercedes-Benz GLC Coupe_01

Tu su i tri plug-in hibridne izvedbe, i to dvije u kombinaciji s benzinskim motorom i ukupnom snagom sustava od 313 KS i 381 KS, dok u izvedbi s dizel motorom snaga sustava je 335 KS. I te izvedbe dolaze s 4Matic pogonom na sve kotače, a sve tri izvedbe imaju bateriju kapaciteta 31,2 kWh koja omogućuje vožnju na struju između 119 i 131 km.

Mercedes-Benz GLC Coupe_04

Unutrašnjost je preuzeta iz modela GLC, a u odnosu na prethodnika nudi više prostora za glavu na stražnjim sjedalima, a puno veći je i prtljažnik koji je obujma 545 litara, odnosno 1490 litara kada se preklope stražnja sjedala. No plug-in hibridne izvedbe dolaze s puno manjim obujmom prtljažnika koji u osnovi zaprima 390 litara, odnosno 1335 litara kada se preklope stražnja sjedala. Cijene još nisu objavljene.

Mercedes-Benz GLC Coupe_05
Ključne riječi:
GLC Coupe Mercedes Plug-in hibrid SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.