Vidiauto Novosti Najave Nova Dacia Sandero i Sandero Stepway

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.09.2020. 05:53

Noviteti 

Prve fotografije: nova Dacia Sandero i Sandero Stepway

Nova Dacia Sandero i Sandero Stepway

Objavljene su prve fotografije jednog od najomiljenijih vozila privatnih domaćih kupaca, a nove generacije Sandera i Sandera Stepwaya donose moderan dizajn i novi svjetlosni potpis marke.

Konačno smo dočekali prve informacije o trećoj generaciji Sandera, koji i ovog puta dolazi i u Stepway izvedbi, pa će domaći kupci biti sretni, posebice privatni. Iako, i u ukupnom broju novih vozila u ovog godini Sandero zauzima visoko četvrto mjesto, dok je prošlu godinu završio na devetom mjestu.

Dacia Sandero Stepway III

Za sada je Dacia objavila tek tri fotografije, dok se premijera sa svim tehničkim informacijama održava 29.09., pa će onda biti poznata i točna motorizacija nove generacije. Iako je za očekivati kako će ponuda uključivati benzinac sa 75 KS i turbo benzinac sa 100 KS, a potonji će vjerojatno biti dostupan i s plinskom instalacijom, dok će dizel ponudu činiti 85 KS snažan motor, dok je ugradnja snažnijeg dizelaša upitna. Šuška se i o blagom hibridnom pogonu, no to ćemo znati za par tjedana.

Dacia Sandero III

No vratimo se mi na ono što znamo, a to je dizajn, koji je već na prvi pogled privlačan. Karoserija izgleda šira i niža, a sprijeda se ističu i nova LED dnevna svjetla u obliku slova Y, koja su novi dizajnerski potpis Dacije. A isto je i straga gdje Sandero dobiva LED svjetla s Y potpisom, a stražnji kraj sada izgleda puno bolje i zaobljenije. Sada i bočna stražnja vrata imaju ljepši i moderniji izrez.

Dacia Sandero Stepway III i Sandero III

Osim toga, Sandero i Sandero Stepway su postavljeni na najnoviju platformu, kakvu koristi i novi Clio, pa se više ne koriste platforme prethodnih generacija. Unutrašnjost će biti također potpuno nova, a prema špijunskim fotografijama dobit će tablet koji je smješten na vrh središnje konzole.

Dacia Sandero Stepway III i Sandero III_2

Novi Sandero i Sandero Stepway na naše tržište stižu u siječnju, a po prvi puta se više kod nas neće nuditi Logan u limuzinskoj izvedbi, a hoće l i biti predstavljen novi Logan karavan i kada, to još nije poznato.

Ključne riječi:
Dacia noviteti Sandero Sandero Stepway
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs