Vidiauto Novosti Najave Peugeot 9X8 je najljepši hiperautomobil

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.02.2022. 03:14

Peugeot 9X8 osvojio nagradu za najljepši hiperautomobil

Peugeot 9X8 je najljepši hiperautomobil

Peugeot 9X8 osvojio je „Nagradu za najljepši hiperautomobil godine” na 37. izdanju Međunarodnog festivala automobila.

Hiperautomobil Peugeot 9X8, predstavljen u srpnju 2021., osvojio je članove žirija Međunarodnog festivala automobila i zaljubljenike u automobilski dizajn: „Vrlo sam ponosan na ovu nagradu koja je priznanje radu timova za dizajn i odjelu Peugeot Sport koji su surađivali na tom projektu”, izjavio je Matthias Hossann, direktor dizajna, „kvaliteta suradnje s timom Peugeot Sport bila je izuzetna i u tehničkom pogledu i u smislu suradnje timova”.

peugeotsport_6338_nd2-61eed5e9af61c

Ovaj trkaći automobil najnovije generacije, koji bi trebao debitirati 2022. na FIA-inu Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC), preuzima sva suvremena estetska obilježja svojstvena Peugeota: mačkasti izgled, fluidne linije koje ističu njegov sportski karakter, bokove uglađenog i strukturiranog dizajna, ali i svjetlosne potpise u obliku tri linije koje podsjećaju na kandžu lava.

peugeot_sport_1033_fe-61e8606e3d921

Kabina ovog modela preuzima koncept sustava i-Cockpit svojstven Peugeotu, a kao i u razvoju serijskog vozila, izuzetna pažnja jednako se posvetila dizajnu unutarnjeg i vanjskog izgleda. Kokpit modela 9X8 u potpunosti je izrađen kako bi vozačima omogućio ergonomičnije i intuitivnije iskustvo vožnje.

faibaselinenoire_quadri_jpg-61eed63f5aff5

Nagrade na Međunarodnom festivalu automobila svake se godine dodjeljuju za najljepša ostvarenja u automobilskoj industriji. Arhitekt Jean-Michel Wilmotte predsjednik je žirija koji čine stručnjaci iz svijeta automobila, mode, kulture, dizajna i medija.

Ključne riječi:
9X8 hiperautomobil nagrada Peugeot
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs