Vidiauto Novosti Događanja Fernando Alonso testira Dakar Hilux

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.04.2019. 06:23

Reli testiranje 

Fernando Alonso za upravljačem 385 KS snažnog Dakar Hiluxa

Fernando Alonso testira Dakar Hilux

Fernando Alonso testirao je Dakar Hilux, pobjednički automobil relija Dakar 2019, u pustinji Kalahari.

Dva dana za upravljačem Dakar Hiluxa proveo je Fernando Alonso u pustinji Kalahari u Južnoj Africi. Alonso je s timom, koji uključuje Sebastiena Buemija i Kazuki Nakajima, vodeći u poretku vozača u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC).

tgrsa-fa-202-753318

Južnoafrička podružnica Toyota Gazoo Racinga organizirala je testiranje kako bi Fernando po prvi puta iskusio reli vožnju. Mentor mu je bio Dakar Rally pobjednik Giniel de Villiers, koji trenutno nastupa za Toyota Gazoo Racing South Africa.

tgrsa-fa-219-957981

Testni automobil bila je Toyota Hilux s kojim su Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel pobijedili u 2019 Dakar reliju. Hilux pokreće 5,0-litreni V8 motor koji raspolaže s 385 KS i 620 Nm okretnog momenta.

tgrsa-fa-301-715452

Nakon završetka testiranja Fernando Alonso je izjavio: ''Pratio sam Dakar i sada mi je Toyota Gazoo Racing i omogućila testirati pobjednički Hilux. Do sada sam isprobao razna natjecanja i testiranja, no ovo je bila odlična prilika. Bilo je jako zabavno i drugačije od onoga što sam navikao voziti. Osjećaj za upravljačem Hiluxa je odličan, dobro drži podlogu i uravnotežen je, s dovoljno snage i dobrim kočnicama. Bio je nevjerojatan osjećaj voziti ovaj automobil.''

Ključne riječi:
Gazoo Racing reli Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs