Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuno novi roadster BMW Z4

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.08.2018. 06:25

Nova generacija 

Procurile tvorničke fotografije novog BMW-a Z4

Ovo je potpuno novi roadster BMW Z4

Samo tjedan dana prije najavljene premijere 23. kolovoza, „procurile“ su fotografije nove generacije roadstera BMW Z4.

U posljednje vrijeme je proizvođačima sve teže skrivati fotografije i podatke o svojim nadolazećim modelima, a ista stvar je i kod BMW-a. Malo više od tjedan dana od najavljene premijere „procurile“ su fotografije nove generacije roadstera Z4.

bmw z4 sa strane

Za one koji ne znaju, BMW Z4 je razvijen u suradnji s Toyotom, te je novi Z4 brat blizanac nove Toyote Supre, čija se premijera također vrlo brzo, a koliko će stvarno istih komponenti ova dva modela imati, saznat ćemo uskoro.

bmw z4 interijer

BMW Z4 će ispod poklopca motora imati u ponudi motore s četiri i šest cilindara, a u ponudi će biti s ručnim i automatskim mjenjačem te pogonom na stražnje kotače. Za sada se od tehničkih specifikacija znaju samo one za model Z4 M40i koji ima 3,0-litreni motor sa šest cilindra i koju nudi snagu od 360 KS i 500 Nm i kojem je za ubrzanje do 100 km/h potrebno oko 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

bmw z4 interijer 3

Nova generacija modela Z4 je i nešto veća, te je ukupna dužina sada 432 cm, i osim više prostora u unutrašnjosti donosi i 70 litara veći prtljažnik, a ujedno je u prosjeku lakši za 50 kg u odnosu na prethodnika.

bmw z4 interijer 2

Tvrtka Magna Steyr koja je smještena u Grazu u Austriji će biti zadužena za proizvodnju novog modela, a početak prodaje se očekuje na proljeće 2019. po još nepoznatim cijenama.

bmw z4 otvoren krov
Ključne riječi:
BMW Z4
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs