Vidiauto Novosti Najave Kia misli ozbiljno

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 25.10.2013. 21:12

Koncept snova 

Kia misli ozbiljno

Kia misli ozbiljno

Potvrđeno je! Četverovratni Kia GT Concept stiže na tržište tijekom 2016. i 2017. godine te konkurencija ima razloga za veliku brigu. Time su twin turbo i stražnji pogon rezervirani za BMW samo do 2016. kada bi ovaj supersportaš trebao unijeti pomutnju na tržište. 

Koncept je prvi puta predstavljen na sajmu u Frankfurtu tijekom 2011. godine, a na konceptu se stražnja vrata otvaraju u suprotnu stranu od prednjih. S obzirom na veliki upit kupaca i veliki početni uspjeh ProCeed GT-a Kia je u velikom zamahu. GT Concept bi trebao imati 3.3 litreni V6 Twin Turbo sa 360 do 400 konjskih snaga uz očekivano ubrzanje do stotke od 5,5 sekundi i elektronički ograničenu brzinu na 250 kilometara na sat. Više od samih performansi pažnja će prilikom razvoja biti posvećena na upravljivost i sportski osjećaj za upravljačem bez pretjeranog uplitanja elektronike. Inženjeri tvrde da je cilj dostići osjećaj za upravljačem kao u najsnažnijim Audijima. Konkurencija već sada ima razloga za brigu jer je Kia ProCeed GT u prvom pokušaju lakoćom dostigla kompaktne jurilice poput Meganea RS, Mazde 3 MPS, Golfa GTI te nije upala u zamku pretjeranog utjecaja elektronike na doživljaj vožnje. Potvrda serijske proizvodnje Gt Concepta djelomično je i odgovor na pitanje hoće li biti predstavljena ultra sportska verzija ProCeeda GT. Nakon brojnih testiranja prednjeg, stražnjeg i pogona na sve kotače, odlučeno je da se za sada da prednost stražnjem pogonu za ultimativni užitak za upravljačem. Kada do 2017. godine GT Concept bude na cestama diljem svijeta Kia se nada kako će uzeti dio kolača BMW-u i Audiju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. prosinac 1913.

12-1-1913 Ford uvodi pokretnu traku

Ford uvodi pokretnu traku

Ford kao prvi uvodi proizvodnju automobila na pokretnoj traci. To rješenje još se danas smatra najrevolucionarnim potezom u povijesti auto industrije. Brzina proizvodnje na pokretnoj traci omogućila je Fordu da proizvodi najjeftinije automobile.

vs