Vidiauto Novosti Najave Kada stiže redizajn Volkswagena Golf 7?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.05.2015. 10:34

Promjena dizajna 

Kada stiže redizajn Volkswagena Golf 7?

Kada stiže redizajn Volkswagena Golf 7?

Aktualna Volkswagen Golf sedmica doživjet će facelift ponajviše u interijeru u koji stiže veliki središnji ekran s gestama.

Volkswagen Golf VII na tržištu je od 2012. godine, a u Hrvatskoj je premijera održana krajem siječnja 2013. godine, u Dubrovniku, o čemu ste mogli pročitati u našoj vijesti Vozili smo novi Golf 7.

Redizajn jednog od najpopularnijih kompaktnih automobila trebao bi stići u sljedećoj, 2016. godini, točnije krajem sljedeće godine. Ne očekuju se velike promjene u dizajnu izvana; promjene će zahvatiti dizajn odbojnika i grafike rasvjete, očekuju se nove boje karoserije i novi aluminijski naplatci.

Svi motori u Golfu 7 već su udovoljili normi Euro 6, a motori u redizajniranom Golfu trebali bi biti ekonomičniji, s tim da se očekuju i pojačanja snaga. 1,0-litarski turbobenzinski motor snage 115 KS troši 4,3 litre. Očekuje se da će redizajnirani Golf 7 imati i verziju s 400 KS. Nagađa se o hibridnom Golfu da bi se mogao pojaviti, uz već postojeći električni Golf.

Volkswagen Golf R 400

Volkswagen Golf R 400

Veće promjene zahvatit će interijer Golfa. Veliki središnji ekran preuzet će kontrolu gestama s nedavno predstavljenog Concepta Touch R. Time Golf dobiva novi infotainment sustav, kao veliku novost, a fizički gumbići i prekidači praktički nestaju. Slično kao kod novog Peugeota 308, na primjer.

Kako će funkcionirati kontrola gestama? Mahnete li ispred ekrana s rukom u desno, odbit ćete dolazi poziv, bez da dotaknete ekran ili neki od prekidača u interijeru. Gestom će biti moguće kontrolirati i glasnoću zvuka multimedijskog sustava. Pokrete vozačeve ruke prati pet senzora, a veliki ekran dijagonale od (najvjerojatnije) 12,8 inča nudit će velik broj mogućnosti.

Concept Touch R (2)

Concept Touch R

Kako će sustav Concepta Touch R izgledati moglo se vidjeti na sajmu CES 2015 održanom u siječnju ove godine kada je u Golfu R predstavljen novi sustav. Vidljivo je da u Golfu R postoje tri ekrana - jedan dijagonale 12,3 inča s instrumentima ispred kola upravljača, drugi dijagonale 12,8 inča za infotainment te treći 8-inčni za kontrolu klima uređaja.

Concept Touch R (1)
Ključne riječi:
2016 7 facelift Golf redizajn touchscreen Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.