Vidiauto Novosti Autobiz 8 od 10 prodanih auta u travnju su bili njemački. Donosimo kompletan izvještaj

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 05.05.2015. 09:54

Prodaja automobila 

8 od 10 prodanih auta u travnju su bili njemački. Donosimo kompletan izvještaj

8 od 10 prodanih auta u travnju su bili njemački. Donosimo kompletan izvještaj

Poznata je ljubav između Hrvata i Opel Astre i Volkswagen Golfa, a upravo se i potvrdila u prošlom mjesecu.

Prvih pet mjesta na listi najprodavanijih novih modela vozila u mjesecu travnju 2015. godine zauzimaju njemački automobili (odnosno automobili u njemačkom vlasništvu), a u top 10 se nalaze još tri svojevrsna Nijemca. Donosimo kompletnu listu, 20 najprodavanijih modela automobila, prema Promociji plus.

Lista najprodavaniji automobili u travnju 2015

U ovoj godini Golf je najprodavaniji, slijedi Octavia, a zatim Astra, Sandero, Corsa, Polo, Rapid, Clio, Passat i Duster.

U prva četiri ovogodišnja mjeseca u Hrvatskoj je prodano 11.850 novih automobila, dok je godinu dana ranije, u istom periodu, prodano 11.994. U travnju ove godine 3746 vozila je dobilo svojeg vlasnika, a u istom mjesecu lani prve kilometre je napravilo 4665 vozila. Dakle, brojke iz ove godine su lošije nego u 2014. godini.

Što s tiče prodaje prema brandu, Volkswagen je i u ovoj godini nedodirljiv, a slijede Opel i Škoda. Među top 10 brandova u ovoj godini probio se i jedan premium brand, Audi. Pogledajte kompletnu listu 20 najprodavanijih proizvođača, na kojoj još slijede Lexus (2 vozila), Tesla (2 vozila), Chevrolet (1 vozilo), Lancia (1 vozilo), Maserati (1 vozilo), Morgan (1 vozilo) te jedno Tata vozilo, ali nema Ferrarija niti Jaguara:

Lista najprodavanijih proizvodaca u travnju 2015

Zanimljiv je podatak da se u Hrvatskoj sve više prodaju električna i hibridna vozila - ukupno je u prva četiri ovogodišnja mjeseca prodano 58 hibridnih vozila (Toyota 49, Peugeot 1BMW 1, Mercedes 3, Mitsubishi 2, Land Rover 1 i još jedan model za koji nemamo podatak) i 29 električnih (Volkswagen 25, BMW 1, Mitsubishi 1 te još dva modela za koja također nemamo podatak).

Ključne riječi:
Opel prodaja automobila Škoda tržište Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. rujan 1986.

9-17-1986 Bentley Turbo

Bentley Turbo

Na današnji dan predstavljena je turbo verzija Bentleya nazvana Bentley Turbo R. Automobil je osim povećanja snage, prošao i opširne promjene na ovjesu.

vs