Vidiauto Novosti Najave Ford uskoro predstavlja novi SUV Pumu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.04.2019. 06:26

Kompaktni SUV 

Ford najavio novu Pumu, koja ovog puta dolazi kao kompaktni SUV

Ford uskoro predstavlja novi SUV Pumu

Ford je objavio prvu fotografiju svojeg novog kompaktnog SUV modela koji će biti predstavljen pod imenom Puma, a bit će predstavljen u drugoj polovici godine.

Nakon što je nedavno predstavljena nova generacija modela Kuga, Ford će tijekom ove godine predstaviti i jedan manji SUV koji će biti baziran na modelu Fiesta. Kompaktni SUV nosi naziv Puma, a stariji će se sigurno sjetiti kako je Ford već koristio to ime tijekom devedesetih, no tada je taj naziv koristio maleni coupe model koji je bio baziran na Fiesti.

Ford Puma sprijeda

Ford Puma iz 1999. godine

Iako je s novom generacijom Fieste prikazana i Fiesta Active, koja ipak nije pravo SUV vozilo, već je riječ o crossoveru, odnosno malo odignutoj karoseriji od tla koja je zaštićena plastičnim zaštitama oko vozila. A kako je svako peto Ford vozilo prodano u Europi SUV, s rastom od 19 % u 2018., ni ne čudi kako će Ford predstaviti pravo SUV vozilo kompaktnih dimenzija.

Ford Fiesta Avtive

Ford Fiesta Active

Kompaktna Ford Puma, prema najavama, ima mnogo prostora u unutrašnjosti, a u Fordu su posebno ponosni na prtljažnik od 456 litara, koji je najveći u klasi.

Ford Fiesta Active straga

Ford Fiesta Active

Osim toga, nova Ford Puma dolazi i s Fordovom EcoBoost hibridnom 48 V tehnologijom, a maksimalna snaga ovog modela će biti 155 KS. Integrirani, remenom pokretan generator, omogućuje povrat i skladištenje energije koja se obično gubi tijekom kočenja i zaustavljanja, kako bi se napunila 48 V Li-Ion, zrakom hlađena akumulatorska baterija.

Ford Puma

Ford Puma iz 1999. godine

Puma se pridružuje Fordovoj proširenoj liniji SUV i SUV-inspiriranih crossover modela u Europi, uključujući modele Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge i potpuno novi Explorer plug-in hybrid – predstavljene po prvi put na Fordovom posebnom “Go Further” događaju.

Ključne riječi:
Ford hibrid Puma SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.