Vidiauto Novosti Najave Citroen C-XR Concept SUV s motorom THP 160

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.04.2014. 12:43

Auto salon Peking 

Citroen C-XR Concept SUV s motorom THP 160

Citroen C-XR Concept SUV s motorom THP 160

Citroen C-XR Concept je SUV predstavljen na auto salonu u Pekingu, a nastao je u suradnji Citroena i kineske tvrtke Dongfeng Motor Group.

U prednjem dijelu vidljiva je široka kromirana maska koja povezuje chevron sa svjetlima, ima prednja dnevna LED svjetla dok stražnja nude 3D efekt. Citroen C-XR Concept nudi veliki razmak od tla s velikim 17-inčnim kotačima, ima zaštitne obloge odbojnika sprijeda i straga, kao i obloge blatobrana, a tu su još i crvene bočne ukrasne letvice i crvena kućišta osvrtnih zrcala. Dužine je 4,26 metara, dok međuosovinski razmak iznosi 2,65 metara, čime je osigurana prostranost na stražnjim sjedalima. Putnici će uživati u više svjetla zahvaljujući velikom krovnom prozoru.

Citroen C-XR Concept  (2)

Citroen C-XR Concept ima sustav Grip Control koji u kombinaciji s gumama za sva godišnja doba nadzire prianjanje kotača ovisno o posebnostima podloge. Istovremeno, ovaj SUV nema ugrađen integralni pogon koji bi inače povećao potrošnju goriva i emisiju CO2.

Pokreće ga benzinski motor THP 160 opremljen sustavom Stop&Start i automatskim mjenjačem posljednje generacije.

Citroen C-XR Concept  (4)
Citroen C-XR Concept  (3)
Ključne riječi:
C-XR Concept Citroën Kina koncept SUV THP
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.