Autor: m.s. Objavljeno: 26.01.2013. 11:42

Ford 

Mustang Bullit

Mustang Bullit

McQueenov je Mustang bio zelene boje kakvu ima i Mustang Bullit. Riječ je o specijalnoj Dark Highland Green boji, a Bullit je poseban i po tome što jedini od svih modernih Mustanga nigdje neće imati poznati logo konja u trku.

Ford je limitirao seriju Mustang Bullit modela na 7700 primjeraka, a obzirom na veliku popularnost modernog Mustanga jasno je kako će i Bullit biti razgrabljen. Za razliku od originala koji je rolao na 15 inčnim naplacima, novi Bullit ima 18 inčne koji se dizajnerski oslanjaju na originalne. Automobil ima 4.6 litreni V8 najveće snage 315 KS uz 440 Nm okretnog momenta. Mjenjač je manualni s pet stupnjeva, snaga se prenosi na stražnje kotače, naravno, a najveća brzina iznosi 243 km/h. E sad, u cijeloj priči ne znamo da li Ford kupce upozorava kako jurnjava Steve McQuenna ipak nije dio serijske opreme i kako je film ipak nešto drugo od svakodnevne vožnje.

Mustang Bullit_2_800
Ključne riječi:
Bullit Ford Mustang Steve McQuenn
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 16. srpanj 1955.

7-16-1955 Prva pobjeda Mossa

Prva pobjeda Mossa

Legendarni britanski vozač Stirling Moss pobijedio je na velikoj nagradi Britanije u Aintreeu za upravljačem Mercedesa Benz W196. Iako ga smatraju jednim od najboljih F1 vozača u povijesti, Moss je tijekom svoje karijere ostao u sjeni Fangia.

vs