Vidiauto Novosti Događanja Počela proizvodnja Toyote Aygo druge generacije

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 28.05.2014. 14:54

Novi Aygo 

Počela proizvodnja Toyote Aygo druge generacije

Počela proizvodnja Toyote Aygo druge generacije

Novi Toyota Aygo proizvodi se u češkom Kolinu, a karakterizira ga „X“ dizajn. Prodaja počinje na ljeto 2014.

Novi Aygo 2014 zasigurno će biti uočljiv na cesti sa svojim prednjim krajem čija se X struktura nastavlja preko prednjih svjetala i bočnog dijela vozila.

Zajedno s Toyotom Aygo, u istoj će se tvornici proizvoditi i Aygova dva brata s kojima dijelu platformu još od prve generacije - Citroen C1 i Peugeot 108, a koji se proizvode od 2005. godine i do sada je proizvedeno gotovo 2,4 milijuna ovih gradskih automobila. Trenutni kapacitet tvornice je 300 vozila dnevno, a uskoro slijedi povećanje na 100 automobila.

Nova Toyota Aygo premijerno je predstavljena na salonu automobila u Ženevi 2014. U ponudi će biti tri paketa opremljenosti te tri posebno limitirane edicije (predstavljat će se jednom godišnje). Ispod haube smješten je Toyotin 3-cilindarski 1,0-litreni VVT-i benzinski motor uparen s ručnim ili X-shift automatiziranim ručnim mjenjačem, a emitira 88 g/km CO2. Toyota Aygo moći će se kupiti u Hrvatskoj od rujna 2014.

Novi Toyota Aygo (2)
Novi Toyota Aygo (3)
Ključne riječi:
108 Aygo C1 Citroën Peugeot Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. prosinac 1913.

12-1-1913 Ford uvodi pokretnu traku

Ford uvodi pokretnu traku

Ford kao prvi uvodi proizvodnju automobila na pokretnoj traci. To rješenje još se danas smatra najrevolucionarnim potezom u povijesti auto industrije. Brzina proizvodnje na pokretnoj traci omogućila je Fordu da proizvodi najjeftinije automobile.

vs