Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Toyota podržala japanski vrt u Zagrebu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 15.05.2014. 14:40

Toyota 

Toyota podržala japanski vrt u Zagrebu

Toyota podržala japanski vrt u Zagrebu

Japanski vrt nastaje na zagrebačkom jezeru Bundek, a predstavnici Toyote i JTI-ja u društvu zagrebačkog gradonačelnika i japanskog veleposlanika posadili su stabla japanske trešnje i japanskog crvenog javora.

Sve je počelo prije dvije godine inicijativom Hrvatsko-japanskog društva, sa sponzorom Japan Tobacco International (JTI). Tom je prilikom sadnjom 20 japanskih trešanja Sakura obilježeno 20 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske, a JTI je nastavio saditi trešnje za svaku novu godinu diplomatskih odnosa tako da vrt danas ima 22 sadnice.

Od ove godine inicijativu podržava i Toyota, a predstavnik Toyote Croatia, direktor Krešimir Bago posadio je šest stabala crvenog japanskog javora, simbolizirajući tako 6 milijuna vlasnika Toyotinih hibridnih vozila u svijetu. Jednu sadnicu posadio je i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.
Svi možete posjetiti ovaj park u Zagrebu i u njemu uživati, a Zagreb se tako pridružio brojnim europskim gradovima koji imaju japanske vrtove.

Sadnja japanskog vrta u Zagrebu (2)

Njegova ekselencija Keiji Ide (veleposlanik Japana u Hrvatskoj), Krešimir Bago (direktor Toyota Croatia d.o.o.), Siniša Trbojević (direktor JTI), Milan Bandić (gradonačelnik Zagreba)

Ključne riječi:
Japan Tobacco International japanski vrt Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 26. lipanj 1906.

6-26-1906 Prva Velika Nagrada

Prva Velika Nagrada

Na današnji dan 1906. godine održana je prva Velika nagrada Francuske - prva utrka ovog tipa u povijesti - u Le Mansu, a sve u organizaciji Auto Kluba Francuske. Prvu je utrku osvojio Ferenc Szisz u 90 KS snažnom Renaultu.

vs