Vidiauto Novosti Autobiz Smart se povlači iz sjeverne Amerike

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.05.2019. 06:15

Od jeseni 

Smart se ove godine povlači s tržišta Kanade i SAD-a

Smart se povlači iz sjeverne Amerike

Od ove jeseni prestaje prodaja Smart automobila na tržištu SAD-a i Kanade, a jedini model u ponudi je bio električni Smart Fortwo.

U posljednje vrijeme na tržištu sjeverne Amerike, posebice u SAD-u, ponovo raste potražnja za velikim i snažnim automobilima, pa su proizvođači koji ne nude takve automobile u problemima na tom tržištu.

Smart fortwo electric drive straga

To se odnosi i naa Smart, koji na tržištu SAD-a i Kanade nudi jedino električnu izvedbu modela Fortwo u klasičnoj i kabriolet izvedbi.

Smart fortwo electric drive punjenje

Dokaz o smanjenju potražnje za ovakvom vrstom vozila najbolje prikazuju prodajni podaci. Naime, prije 10 godina se u Americi prodalo 24.622 komada, dok je u prošloj godini Smart uspio prodati svega 1.276 automobila, odnosno svega oko 100 automobila mjesečno.

Smart fortwo electric drive interijer

Veliki je to pad prodaje, koji ne mogu preživjeti ni najveći proizvođači automobila. No bez obzira na povlačenje s tržišta, vlasnici će i dalje imati podršku što se tiče servisa i rezervnih dijelova.

Smart fortwo electric drive sa strane

Smart je prije malo više od mjesec dana djelomično predan u ruke kineske tvrtke Geely. Plan Daimlera i Geelyja je zajedenički projekt u Kini koji će 2022. godine donijeti proširenje Smart ponude novim automobilom koji će imati isključivo električni pogon, a gdje će se Geely pobrinuti za proizvodnju i marketing.

Ključne riječi:
električni automobil ForTwo ForTwo Cabrio Smart
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.