Vidiauto Novosti Autobiz Infiniti se povlači iz Zapadne Europe

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.03.2019. 06:17

Tržište 

Sad je i službeno: Infiniti 2020. godine odlazi iz Zapadne Europe

Infiniti se povlači iz Zapadne Europe

Infiniti je objavio planove restrukturiranja i objavio je kako se povlači s tržišta Zapadne Europe, no i dalje će službeno biti u prodaji u Istočnoj Europi.

Kao što smo i najavili prije malo više od mjesec dana, Infiniti je s jučerašnjim priopćenjem o restrukturiranju i službeno potvrdio povlačenje s tržišta Zapadne Europe, a to će se dogoditi početkom sljedeće godine.

INFINITI QX30 - Photo 08

To će utjecati i na proizvodnju u Veliko Britaniji, pa će već sredinom ove godine prestati proizvodnja modela Q30 i QX30 u tvornici u Sunderlandu, no za sada nije poznato što će biti s radnicima. Kupci se pak ne trebaju brinuti oko servisa i dijelova za svoja vozila, jer će dosadašnji partneri i dalje pružati potpunu podršku kupcima.

INFINITI QX30 - Photo 10

S druge strane, Infinitiju na tržištu SAD-a i Kine ide odlično, a zadovoljni su i tržištima Bliskog Istoka i Azije, ali i Istočne Europe, gdje se prodaja svih modela nastavlja bez ikakvih promjena.

2019_Infiniti_Q70_Premium_Select_Edition_10

Osim toga, Infiniti će i elektrificirati svoju ponudu do 2021. godine i prestati proizvodnju dizel motora. Na tržištu Sjeverne Amerike će se pak fokusirati na SUV vozila, dok će u Kini ponuditi čak pet novih modela u sljedećih pet godine.

2019_INFINITI_QX60___Photo_04

I na kraju sve opet sve svodi na jedno – tržište Zapadne Europe je jedno od najspecifičnijih u svijetu, a dokaz tome su povlačenja s tržišta brojnih brendova. Nažalost, sad im se pridružuje i Infiniti.

Ključne riječi:
Infiniti
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 25. veljača 1979.

Prodano gospodinu Cohnu

Christie's Ltd., slavna londonska aukcijska kuća, održala je svoju prvu automobilsku aukciju u Los Angelesu na kojoj je M.L. Bud Cohn za $400.000 kupio Mercedes-Benz 500K iz 1936. godine.

vs