Vidiauto Novosti Autobiz Porsche među najprofitabilnijima u svijetu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 20.03.2017. 17:59

Poslovni rezultati 

Porsche među najprofitabilnijim automobilskim proizvođačima u svijetu

Porsche među najprofitabilnijima u svijetu

U poslovnoj 2016. godini Porsche je ostvario nove rekorde, povećao broj zaposlenih te ima jednu od najprofitabilnijih marži dobiti u svijetu. Najpopularniji model je Macan.

Marža dobiti veća je od 17%, otkriva Porsche u najnovijim objavljenim podacima za poslovnu 2016. godinu koja je bila najuspješnija u povijesti tvrtke. Znatan iskorak zabilježen je i u rezultatima i u stopi povrata. Istovremeno, broj zaposlenih porastao je na 27.612 - povećanje iznosi 13%.

Porsche u 2016 isporuke

Broj isporuka tvrtke Porsche AG pojačan je za 6%, na ukupno 237.778 vozila u poslovnoj 2016, uz promet od 22,3 milijarde eura, što je povećanje za 4%. Istovremeno, natproporcionalno je porastao operativni rezultat za 14 posto - na 3,9 milijardi eura, uz impresivan rast stope povrata s 15,8% (u 2015.) na 17,4%.

Porsche Macan Turbo

Porsche Macan Turbo

Najpopularniji model je Porsche Macan koji je u 2016. isporučen u 95.000 primjeraka dok je godinu ranije to bio Cayenne isporučen u 70.000 primjeraka širom svijeta. U Europi je isporučeno 78.975 vozila (od čega na njemačko tržište otpada 29.247 vozila).

I u tekućoj 2017. Porsche očekuje umjeren rast broja isporuka i prometa, unatoč postojećim gospodarskim i političkim nesigurnostima u mnogim dijelovima svijeta. Nova Porsche Panamera s plug-in hibridnim varijantama te najnoviji model Panamera Sport Turismo predstavljen na Ženevskom auto salonu 2017 aduti s kojima Porsche očekuje još bolje brojke.

Porsche Panamera Sport Turismo

Porsche Panamera Sport Turismo

Pročitajte naš detaljan test Porsche Panamera 4S 2.9 V6 Biturbo s 440 KS

Istovremeno, Porsche se priprema za mobilnost budućnosti te su ciljano povećani izdaci za istraživanja i razvoj: u poslovnoj 2016. godini porasli su na 2,2 milijardi eura. Ulaže se u razvoj novih plug-in hibridnih vozila i Mission E na potpuno električni pogon kao i u digitalnu transformaciju za koju smatraju da je više od investicije u najnovije tehnologije jer otvara put novim ekonomskim mogućnostima, povećava korist kod kupca te čini procese učinkovitijima. U 2016. godini Porsche je osnovao tvrtku Porsche Digital GmbH u Ludwigsburgu i Digital Lab u Berlinu. Cilj Porsche strategije 2025 je mobilnost koja podrazumijeva, koliko nove tehnologije i elektrifikaciju, toliko i purizam i emociju sportskih vozila.
„Stavljamo naglasak na našu tradiciju i oblikujemo budućnost sportskog vozila.“ izjavio je šef Porschea Oliver Blume.

Porsche Panamera 4 E-Hybrid

Porsche Panamera 4 E-Hybrid

Ključne riječi:
Cayenne Macan Panamera Porsche prodaja automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs