Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Zašto se Porsche Macan baš tako zove?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 27.11.2013. 12:51

Otkrivamo 

Zašto se Porsche Macan baš tako zove?

Zašto se Porsche Macan baš tako zove?

Posche je u Los Angelesu na Auto Show predstavio SUV zanimljivog naziva Macan. Radi li se zaista o pravom „macanu“ ili je riječ o nečemu drugom? Otkrivamo značenje riječi Macan.

Kada je Porsche krenuo s (bijesnim krokodilskim) označavanjem nešto drugačijih modela od onih na koje smo se naviknuli (korištenjem troznamenkastih brojeva 911, 914 i 928) - Cayman, Cayenne i Panamera, te nazive nismo pretjerano smatrali intrigantnima, barem ne u domaćim razmjerima. Međutim, najava novog Porsche SUV-a Macan, koji je upravo predstavljen u Los Angelesu na Auto Showu, zaintrigirala nas je da istražimo kakav se to mačak ili macan skriva iza tog naziva. Usput, šteta je ne spomenuti Lamborghini i njihov način označavanja sportskih automobila - Murcielago, Miura, Aventador i Gallardo predstavljaju vrste bikova.

Dakle, Porsche je naziv Macan za svoj baby SUV (inače, kodnog naziva Cajun) preuzeo iz indonezijskog jezika, u kojem „macan“ označava tigra te kombinira snagu, gipkost i dinamiku, što se sve odnosi i na novog Porsche Macana, off road vozilo. Dakle, na hrvatskom bi naziv novog SUV-a bio Porsche Tigar :)

Porsche Macan LA Auto Show 2013

Ako bi se išlo prevoditi u obrnutom smjeru, s hrvatskog na engleski, tada bi se ovaj Porsche trebao zvati Tomcat (Muška mačka). Zabavna je ova igra s nazivom, zar ne? Idemo još malo istraživati. u Škotskoj galiciji prijevod bi bio „momče“, što opet dobro odgovara novom Porscheu. Očigledno su u Porscheu istražili po cijelom svijetu što bi naziv Macan mogao znači te kako bi odgovarao novom vozilu.

5 stvari koje donosi novi Porsche Macan

Pogledajte Porsche Macan:

Porsche Macan u offroad vožnji:

Ključne riječi:
Los Angeles Macan Porsche premijera SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. listopad 1947.

10-2-1947 Rođena je Formula 1

Rođena je Formula 1

FIA je na današnji dan službeno osnovala instituciju Formule 1. U F1 su se prema tada ustanovljenim pravilima smjeli natjecati bolidi obujma 1.500 cm3 s turbo punjačem ili 4.500 bez punjača. Prva utrka održana je 1950. a pobijedio je Farina u Alfi Romeo

vs

.::.