Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Porsche Panamera totalno cool izgleda

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.12.2016. 14:52

Ljepša nego ikad 

Nova Porsche Panamera totalno cool izgleda

Porsche Panamera totalno cool izgleda

U coupe stilu nova Panamera donosi vrlo dinamičan izgled koji asocira na 911, bogatu opremu, tri konvencionalna motora plus hibrid te podesivo podvozje.

V6 i V8 motori s Biturbo potporom jamac su da je potpuno nova Panamera druge generacije, razvijena od nule odnosno od početka, izrazito brza, ali i istovremeno udobna jer radi se o obiteljskoj limuzini. Sportske performanse su kod Porschea uvijek u prvom planu, sve to slijedi i dizajn koji skladno i perfektno izgleda na 21-colnim kotačima - Panamera je doživjela hrvatsku premijeru u interaktivnom predstavljanju Hrvoja Lapića, voditelja marke Porsche u Hrvatskoj pored jedne i Igora Stazića pored druge Panamere.

Porsche Panamera (3)

Hrvoje Lapić nas je upoznao s novitetima nove Panamere

Uz podsjetnik što je sve Ferdinand Porsche učinio za automobilsku branšu i kakve su novotarije donijeli Porsche automobili otkrivena je nova Panamera koja vizualno izgleda kao veći coupe (dužine je fascinantnih 5,049 mm, uz međuosovinski razmak od 2950 mm) te je dostupna u tri verzije - Panamera 4S, Panamera 4S Diesel i Panamera Turbo. Raspon snage šest i osam-cilindričnih biturbo motora je od 440 (4S) preko 422 (4S Diesel) do 550 KS (Turbo).Pogon je kod svih modela na sve kotače, uz prijenos snage na cestu preko 8-stupanjskog Porscheovog automatskog PDK mjenjača. U ponudi je i hibridna verzija Panamera 4 E-Hybrid snage 462 KS sa šest cilindara i PDK mjenjačem.

Porsche Panamera (16)

Sve verzije Panamere su brze, jako brze - Panamera 4S s 2.9 benzinskim motorom do stotke ubrzava za 4,4 sekunde (za 4,2 sekunde uz Launch control) te ima maksimalnu brzinu 289 km/h, U sredini ponude po snazi smjestila se Panamera 4S Diesel s 4.0 motorom snage 422 KS (4,5 sekunde, 285 km/h), a vrh ponude je Panamera Turbo koja do 306 km/h i uz ubrzanje od 0 do 100 km/h stiže za 3,8 sekundi odnosno 3,6 sekunde uz Launch Control uz pomoć 4.0 benzinskog motora snage 550 KS. Hibridna verzija Panamera 4 E-Hybrid nudi maksimalnu brzinu 278 km/h, uz 4,6 sekundi ubrzavanja do stotke.

Porsche Panamera (10)

Fasciniraju i okretni momenti - Panamera 4S 550 Nm, Panamera 4S Diesel 850 Nm, Panamera Turbo 770 Nm. Putem postavki preko središnje postavljene touch ploče s taktilnim osjećajem pritiska moguće je podešavanje tvrdoće i visine zračnog ovjesa kroz tri nivoa, odabir između četiri različita načina vožnje - Normal, Sport, Sport Plus i Individual. Utjecati se može i na sustav ispuha koji se otvara i postaje daleko glasniji i sportskiji. Kod modela Panamera Turbo stražnji spojler se na zanimljiv način podiže i širi, stvarajući zabavnu kulisu sastavljanja spojlera vozačima iza Panamere.

Porsche Panamera (4)
Porsche Panamera (13)

U interijeru Panamere na dodir su kvalitetni materijali, ispred vozača je smješteno karakterističnih pet instrumenata, od kojih su četiri virtualna, a središnji analogni okretomjer s digitalnim prikazom brzine vožnje. U središnjem dijelu se nalazi veliki 12-inčni touch ekran postavljen horizontalno. Novi Porsche Communication Management (PCM 4.1) uključuje i potpuno novi spektar povezivanja pametnih digitalnih sadržaja i online usluga - na primjer, daljinsko upravljanje nekim funkcijama preko smartfona čime se postiže učinkovitije korištenje vozila.

Porsche Panamera (7)
Porsche Panamera (14)
Porsche Panamera (15)

Prostora u vozilu za četiri odrasle osobe ima na pretek, a straga će se moći udobno smjestiti vrlo visoke osobe kojima neće smetati niti panoramski krov iznad glave. Fasciniraju i sportska sjedala u prednjem dijelu vozila koja su ugodna za duže vožnje, bez zamora. Prtljažnik je obujma 495 litara, uz visoko otvaranje petih vrata na struju. 

Imamo i cijene za novu Panameru:
Porsche Panamera 4S - 1.215.117 kuna
Porsche Panamera 4S Diesel - 1.237.518 kuna
Porsche Panamera Turbo - 1.677.457 kuna

Prva generacija Panamere predstavljena je 2009. godine, a druga generacija je za 34 mm duža, 6 mm šira, 5 mm viša.

Porsche Panamera (9)
Ključne riječi:
Panamera Porsche premijera
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.