Vidiauto Automobili Super automobili Porsche Panamera S e-Hybrid

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 24.01.2016. 20:20

Porsche Panamera S e-Hybrid 

Na struju do 135 km/h

Porsche Panamera S e-Hybrid

Porsche predstavlja poboljšanu varijantu elektro-benzinske Panamere koja vozna svojstva podiže na novu razinu. Samo na struju moguće je voziti do 35 kilometara udaljenosti uz maksimalnu brzinu do 135 km/h.

Porsche je uvijek lider kada se radi o motorima i voznoj dinamici. Tako nova Panamera postavlja nova mjerila u klasi sportskih limuzina. Benzinski turbo motor 3.0 V6 sa direktnim ubrizavanjem goriva razvija 333 konjske snage te dolazi originalno iz Audija. Motor je opremljen sustavom VarioCam Plus koji upravlja dužinom usisne grane i vremenom otvaranja i zatvaranja usisnih i ispušnih ventila. U pomoć benzincu priskače elektromotor snage 70 kW što je u usporedbi sa elektromotorom snage 30 kW u prošloj generaciji značajan napredak. Napredovale su i baterije. Litijumske baterije imaju povećani kapacitet sa 1.7 na čak 9.4 kWh. Sve to rezultira mnogo boljim voznim osobinama.

2014 Porsche Panamera S E-Hybrid _3_

Tako je ubrzanje do 100 km/h skraćeno sa 5,7 sekundi na 5,2 sekunde uz mogućnost vožnje samo na struju do udaljenosti od 35 km/h. Maksimalna brzina koja se može postići samo na struju iznosi 135 km/h. Maksimalna brzina iznosi 270 kilometara na sat. Naravno u slučaju iskorištavanja maksimalne snage elektromotora autonomija na struju pada i ispod 10 kilometara. Punjenje baterije spajanjem na utičnicu traje dva i pol sata od potpuno prazne do potpuno pune baterije. Baterije se pune i u vožnji reverzibilnim radom elektromotora koji prilikom kočenja kinetičku energiju koja se oslobađa prilikom kočenja sprema u baterije. Baterije se mogu puniti i u brzoj vožnji kada se pritiskom na gumb E-Charge aktivira veća snaga motora te se baterije napune za 45 minuta. Vožnja samo na struju moguća je ukoliko su baterije pune barem 20%, što je značajan napredak u odnosu na prethodnu generaciju kod koje su baterije morale biti pune barem sa 40%.

porschephev
Ključne riječi:
Panamera Porsche Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.