Vidiauto Novosti Autobiz Opet smo ugodno iznenađeni - cijene goriva ponovo niže

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 22.09.2015. 09:35

Cijene goriva 

Opet smo ugodno iznenađeni - cijene goriva ponovo niže

Opet smo ugodno iznenađeni - cijene goriva ponovo niže

Drugi tjedan za redom u Hrvatskoj padaju cijene goriva. Eurosuper je jeftiniji za 19 lipa, a Eurodizel za 12 lipa.

Cijena litre Eurosupera 95 BS kreće se između 9,03 i 9,06 kuna, a uz pojeftinjenje litre benzina od 19 lipa ušteda na spremniku od 50 litara je12,50 kuna u odnosu na cijenu od prije dva tjedna. Zanimljivo, pojedine kompanije prodaju benzin i po još nižim cijenama, čak i ispod 9 kuna pa provjerite kolika je točno cijena litre Eurosupera 95.

Portal cijenegoriva.info donosi informaciju i da je litra dizelskog goriva Eurodizel od danas, 22. rujna 2015. snižena za 12 lipa. Cijena litre dizela kreće se od 8,47 do 8,50 kuna, a rezervoar od 50 litra jeftiniji je za 9 kuna u usporedbi s cijenama od prije dva tjedna.

Nakon pet tjedana uzastopnog rasta, cijena litre autoplina je konačno prestala poskupljivati. Cijena se ovaj tjedan nije mijenjala.

Što možemo očekivati za tjedan dana, kakve cijene goriva očekujemo 29. rujna 2015? Nove cijene goriva u Hrvatskoj posljedica su pada cijena derivata na tzv. mediteranskom tržištu i povoljnog kretanja tečaja dolara i kune. S obzirom na to da se cijena sirove nafte na svjetskim tržištima već nešto više od tjedan dana kreće oko 48 dolara po barelu s obilježjima blagog rasta, što bi moglo utjecati na rast cijena na Mediteranu te imajući u vidu rast tečaja dolara i kune (u utorak je tečaj bio 6,75, a prošlotjedni prosjek bio je oko 6,67) i ukoliko se ovi trendovi nastave, možda bi idućega tjedna mogli očekivati blagi rast cijena goriva.

Ključne riječi:
autoplin benzin cijena goriva dizel Eurodizel Eurosuper BS 95
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs