Vidiauto Novosti Autobiz U veljači najprodavaniji su bili Golf, Vitara i Octavia

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 08.03.2016. 09:56

Prodaja novih automobila u Hrvatskoj 

U veljači najprodavaniji su bili Golf, Vitara i Octavia

U veljači najprodavaniji su bili Golf, Vitara i Octavia

Hrvatsko tržište novih automobila u 2016. je počelo bolje nego prošla godina - u prva dva ovogodišnja mjeseca prodano je 5010 vozila, a u istom razdoblju lani 4638.

U veljači 2016. u Hrvatskoj je registrirano 2583 novih vozila (2214 u veljači 2015.), a na mjesečnoj listi najprodavanijih vozila uvjerljivo prvo mjesto drži Volkswagen Golf, slijedi ga Suzuki Vitara, a listu dalje čine Škoda Octavia, Ford Focus, Volkswagen Passat. Pogledajte kompletnu listu prodaje prema modelima:

prodaja modela automobila u veljaci 2016

Informacije o prodaji, koje nam je poslala Promocija plus, nadopunjujemo i prodajom prema proizvođačima, a na listi je već duže vrijeme vodeći Volkswagen, slijede ga Škoda i Opel, a na vrhu su još i Renault, Hyundai i Ford. Na listu nisu ušli Lexus, Maserati i Tesla koji su prodali po 1 vozilo.

prodaja proizvodaca automobila u veljaci 2016

Provjerili smo prodaju prema vrsti pogonskog goriva u prva dva ovogodišnja mjeseca - dizelski motori su našim sugrađanima i dalje puno draži od benzinskih tako da dizelaši drže udio od 63,2%, a benzinci 34,5%. U prva dva ovogodišnja mjeseca u Hrvatskoj je prodano 11 električnih vozila (udio 0,2%, imamo podatak da je Volkswagen prodao 8 vozila, a BMW 2 vozila), na LPG 24 vozila (0,5%) te čak 82 hibridna vozila uz udio 1,6% - Toyota sudjeluje sa 76 vozila, Mitsubishi s dva vozila, Audi i Porsche s po jednim vozilom.

Ključne riječi:
prodaja automobila Škoda Suzuki Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.