Vidiauto Novosti Autobiz Ne uspiju svi prodati 10 milijuna vozila, ali Hyundai je to uspio

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 31.10.2014. 08:53

Hyundaijev jedan vrlo uspješan model 

Ne uspiju svi prodati 10 milijuna vozila, ali Hyundai je to uspio

Ne uspiju svi prodati 10 milijuna vozila, ali Hyundai je to uspio

Hyundai Elantra je do sada prodana u više od 10 milijuna primjeraka.

Hyundai je u cijelom svijetu svoj model Elantra prodao u više od 10 milijuna primjeraka. Elantra je prvi put lansirana 1990. godine te je godišnja prodaja bila oko 420.000 vozila, odnosno 1100 vozila dnevno. Time je Hyundai Elantra ušla u povijest jer je to prvi Hyundaijev model koji se prodao u tako velikom broju, a istovremeno je Elantra ušla u klub od samo deset automobila u povijesti koji su prešli brojku od 10 milijuna prodanih primjeraka.

Hyundai ElantraFL

Tijekom godina kompaktni automobil Hyundai Elantra je višestruko nagrađivana, a na nekim je tržištima prisutna pod nazivom Avante. Danas je prisutna već peta generacija Elantre (redizajn je predstavljen u Los Angelesu krajem 2013. godine), a Elantra je uspjela izboriti i nekoliko prestižnih priznanja kao što je JD Power 2014 US Initial Quality StudySM (IQ). U 2012. godini Elantra je osvojila nagradu za automobil godine u Sjevernoj Americi, zatim nagradu Autobest u Europi, a proglašena je i nacionalnim automobilom u Južnoj Africi i Kanadi.

Inače, u drugom dijelu serijala Brzi i žestoki (The Fast & The Furious) mogli smo vidjeti upravo Hyundai Elantru.

Ključne riječi:
Elantra Hyundai prodaja automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.