Vidiauto Automobili Super automobili Predstavljamo: upoznajte prvi Ferrari Sergio

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 10.12.2014. 10:27

Još jedan Ferrari stiže na cestu 

Predstavljamo: upoznajte prvi Ferrari Sergio

Predstavljamo: upoznajte prvi Ferrari Sergio

Ferrari Sergio je model nastao u čast 60 godina suradnje  Pininfarina studija i Ferrarija. Isporučen je prvom vlasniku.

Ferrari Sergio je dobio svojeg prvog vlasnika. Prvi od šest primjeraka stigao je vlasniku SBH Royal Auto Gallery u Ujedinjene Arapske Emirate, a radi se o modifikaciji Ferrarija 458 Spider. Kojeg je, naravno, dizajnirao Pininfarina.

Ferrari Sergio preuzimanje
Samsung N400

Mobitel Samsung SGH-N400 s plavim pozadinskim osvjetljenjem

Sergio se već nalazi u Abu Dabiju i zauvijek će podsjećati na ime osnivača ovog poznatog talijanskog studija koji je svoj obol dao mnogim automobilima Ferrarija, ali i drugih proizvođača; Pininfarina ne dizajnira samo automobile, možete pronaći njihov naziv i na mnogim drugim uređajima poput kućanskih aparata, a 2001. godine dizajnirali su i jedan mobitel; bio je to Samsung SGH-N400, prvi mobitel s izvlačivom automatskom motoriziranom antenom koja se izvlači svaki put kad se otvori poklopac tipkovnice. Vrlo jasna asocijacija na automobile i antene auto radija koje se izvlače i uvlače svaki put kad se radio prijamnik uključi i isključi.

Cijena? 3 milijuna dolara! Potražnja je veća nego ponuda tako da će sadašnji vlasnik svoj Sergio jednog dana moći prodati i po daleko većoj cijeni. Dobra investicija, nema se što prigovoriti. Dodajmo i kako će svaki od šest Ferrarija Sergio imati različitu unutrašnjost, prema željama vlasnika.

Dakle, Ferrari Sergio je u suštini 458 Spider, ali je nešto ipak drugačije u odnosu na 458: atmosferski motor obujma 4,5 litara s osam cilindara posloženih u V formaciju proizvodi 605 KS, što je za 35 KS više nego što nudi standardni Ferrari 458 Spider. Tih 35 KS donijelo je nešto brže ubrzanje pa Sergio do stotke ubrzava za samo 3 sekundu, dok standardnom Spideru treba 3,4 sekunde. Motor se vrti do 9000 okretaja!

U dizajnerskom dijelu Ferrari Sergio donosi look 60-ih i 70-ih godina sa svojom dvobojnom crno-crvenom karoserijom i asocijacijom na Ferrari Dino i Ferrari 308 GTS. Iza sjedala se nalazi roll bar koji ima i aerodinamičku ulogu jer pri brzinama iznad 200 km/h stvara 50 N downforcea. Vjerojatno ste već primijetili zlatnu boju aluminijskih naplataka s dijamantnim finišom. Sviđaju vam se?

  

Malo o vlasniku prvog Ferrarija Sergio: SBH Royal Auto Gallery se nalazi u Abu Dabiju. Sultan Sheikh Sultan Bin Hamdan Al Nahyan, vlasnik galerije, za sportske automobile zainteresirao se poput drugih mladića vrlo rano, a ljubav prema automobila potječe i od njegovog pokojnog oca Sheikh Hamdan Bin Mohammed Al Nahyan. Privlačila ga je buka koju automobili proizvode, ali s vremenom je na automobile počeo gledati kao na umjetnost. Njegov prvi posjet Porsche muzeju ga se dojmio ljepotom i elegancijom, što je bio povod da i sam sultan napravi svoju galeriju kako bi svoju strast prema automobilima podijelio s drugim ljubiteljima i autoentuzijastima.

Pininfarina Sergio concept predstavljen u Ženevi u proljeće 2013. godine

Pininfarina Sergio concept predstavljen u Ženevi u proljeće 2013. godine

Posjetite SBH Royal Auto Gallery na adresi: http://sbhrag.com/en/index.php
Kao što vidite, uživo se u galeriji nalaze samo najposebniji sportski automobili poput legendarnog modela Mercedes-Benz 300SL Gullwing, zatim Aston Martin DB AR1, BMW Alpina V8 Roadster, Bugatti EB110, Chevrolet Corvette Sting Ray iz 1967. godine, Ferrari Enzo, Porsche 911 (977) GT2RS itd. Sada galerija ima novog člana, Ferrari Sergio, tako da se broj Ferrarija popeo na sedam.

Galerija Abu Dabi 2
Ključne riječi:
Ferrari ograničena serija Sergio
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.