Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Cavallino Rampante s električnom turbinom 

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 31.07.2014. 20:57

Nova era u Ferrariju 

Cavallino Rampante s električnom turbinom 

Cavallino Rampante s električnom turbinom 

Iako su Mercedes, Audi  i Subaru prvi razvili ideju o električnom turbo motoru čini se da će već 2016. godine Ferrari predstaviti prvi serijski automobil s električnom turbinom.

U prilog turbini pokretanoj elektromotorom ide činjenica kako elektromotori već od 0 okretaja mogu isporučiti veliki okretni moment koji bi u ovom slučaju turbinu zavrtio punom brzinom neovisno o ispušnim plinovima motora. Time bi se baš u potpunosti anulirala turbo rupa jer bi motori pri okretajima neutralnog hoda imali veliku snagu i okretni moment stoga ne bi bilo potrebe za izrazito velikim zapreminama. Prema navodima trebalo bi se raditi o motorima 3.8 V6 sa oko 500 konjskih snaga te 2.4 V4 sa oko 300 konjskih snaga za budući „baby Ferrari“. U svakom slučaju kada se pojave električne turbine započinje jedna nova era auto tehnologije.

la-ferrari-supercar_100420841_l
Ključne riječi:
Cavallino Rampante Ferrari Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs