Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Cavallino Rampante s električnom turbinom 

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 31.07.2014. 20:57

Nova era u Ferrariju 

Cavallino Rampante s električnom turbinom 

Cavallino Rampante s električnom turbinom 

Iako su Mercedes, Audi  i Subaru prvi razvili ideju o električnom turbo motoru čini se da će već 2016. godine Ferrari predstaviti prvi serijski automobil s električnom turbinom.

U prilog turbini pokretanoj elektromotorom ide činjenica kako elektromotori već od 0 okretaja mogu isporučiti veliki okretni moment koji bi u ovom slučaju turbinu zavrtio punom brzinom neovisno o ispušnim plinovima motora. Time bi se baš u potpunosti anulirala turbo rupa jer bi motori pri okretajima neutralnog hoda imali veliku snagu i okretni moment stoga ne bi bilo potrebe za izrazito velikim zapreminama. Prema navodima trebalo bi se raditi o motorima 3.8 V6 sa oko 500 konjskih snaga te 2.4 V4 sa oko 300 konjskih snaga za budući „baby Ferrari“. U svakom slučaju kada se pojave električne turbine započinje jedna nova era auto tehnologije.

la-ferrari-supercar_100420841_l
Ključne riječi:
Cavallino Rampante Ferrari Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.