Vidiauto Novosti Autobiz Koliko se kod nas proda Ferrarija, Maseratija, Jaguara, Porschea?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.08.2014. 00:16

Hrvatsko tržište 

Koliko se kod nas proda Ferrarija, Maseratija, Jaguara, Porschea?

Koliko se kod nas proda Ferrarija, Maseratija, Jaguara, Porschea?

U Hrvatskoj je Volkswagen kralj što se tiče prodaje automobila (Golf je najprodavaniji), ali koliko se prodaju skupi, luksuzni automobili. Otkrivamo.

U Hrvatskoj je u prvih sedam mjeseci prodano 24.193 novih automobila dok je u istom razdoblju prošle godine prodano 18.608. Dakle, tržište je poraslo, prodaja je nakon više godina pada počela rasti. Volkswagen Golf je već mjesecima najprodavaniji model u Hrvatskoj, u srpnju 2014. prodano je 239 komada.
Zanimalo nas je koliko se prodaju luksuzne marke? Na desetke primjeraka ili pak u samo nekoliko komada. Prodaju li se uopće, imaju li kupce?

Maserati Ghibli s 3.0 V6 motorom do stotke ubrzava za 5,6 sekundi. Zanima li koga to, ima li kupaca

Maserati Ghibli s 3.0 V6 motorom do stotke ubrzava za 5,6 sekundi. Zanima li koga to, ima li kupaca?

U prvih sedam mjeseci u Hrvatskoj je prodan samo jedan Infiniti, pokazuju podaci Promocije plus. Prodana su dva Maseratija, prodana su dva Jaguara te tri Lexusa. Porsche je stigao do 19 prodanih primjeraka. Ove godine nije prodan niti jedan Ferrari! Hm.
Spomenimo usput i prodaju električnih automobila – ukupno su prodana dva primjerka – jedan Doking u veljači i jedan Tesla u srpnju.

Bacili smo pogled na 2013. godinu. Podaci Promocije plus pokazuju da su u prošloj godini prodana dva Ferrarija, pet Jaguara, pet Infinitija, 18 Lexusa te 39 Porschea. Zaključujemo kako se jeftiniji automobili ove godine bolje prodaju dok se ključevi skupocjenih modela baš i ne preuzimaju. Nemaju ljudi više milijune kuna koje bi iskeširali kako bi se pokazivali s novim propetim konjićem ili pak nekom drugom oznakom na rešetki hladnjaka.

Ključne riječi:
Ferrari Infinity Jaguar Lexus Porsche prodaja automobila tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.