Vidiauto Automobili Super automobili Jeep Cheeroke SRT Hellcat

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 19.01.2016. 22:14

Jeep Cherokee SRT Hellcat 

Cherokee za dragster utrke!

Jeep Cheeroke SRT Hellcat

Kome „obični“ SRT sa 426 konjskih snaga nije dovoljno snažan Jeep predstavlja brutalnu varijantu Hellcat koja nudi performanse sportskog bolida, komfor limuzine te imidž i terenske sposobnosti originalnog Jeepa.

Chrysler-Dodge odjel SRT već je godinama zadužen za izvanserijska vozila čiji je naglasak stavljen na sport. Hellcat oznaku nosi brutalni Dodge Charger,najsnažniji serijski model ovog američkog koncerna, koji uz pomoć monstruoznog motora omogućava performanse dragstera. Identične gene ima i novi Cherokee SRT Hellcat koji će biti predstavljen do kraja 2016. godine. Dakle radi se o motoru koji puca od snage i okretnog momenta. Iz V8 konfiguracije cilindara ima zapreminu od čak 6.2 litre te uz pomoć kompresora razvija čak 707 konjskih snaga i 900 Nm najvećeg okretnog momenta. Kako bi motor izdržao ovoliku snagu i pri tome bio dugovječan košuljice cilindara su izrađene iz titana.

2015-jeep-grand-cherokee-srt-is-no-hellcat-photo-gallery_1

Ovo je tehnološki najsofisticiraniji Jeepov motor koji između ostaloga raspolaže i sa sustavom cylinder on demand. Radi se o sustavu deaktivacije cilindara kod djelomičnog opterećenja. Naime, kod laganog krstarenja s blagim pritiskom na papučicu gasa od osam cilindara, samo četiri rade. No, snažnijim pritiskom na gas budi se simfonija svih 8 cilindara. Usprkos ovom sustavu ovakav motor nije namijenjen štednji goriva stoga su brojke ispod 20 litara na svakih 100 kilometara nemoguće. Na krilima brutalne snage performanse ovog Jeepa spadaju u rubriku vjerovali ili ne. Svega 4,0 sekunde potrebno ja za ubrzanje do 100 km/h uz maksimalnu brzinu od 275 km/h. Poput najbržih sportskih bolida. Vrhunske performane prate i ostale dorade. Ovjes je snižen dodatno za 16 milimetara, amortizeri su čvršći za 15%, te stražnji omogućava veću krutost karoserije. Kočnice su naravno Brembo, jer ipak treba sigurno zaustaviti 2.500 kilograma teško vozilo. Vrhunsku opremu u unutrašnjosti nadopunuje hi-fi sustav Harman-Kardon sa čak 18 zvučnika.

Jeep-Grand-Cherokee-SRT-2015-Photo8
Ključne riječi:
Cherokee Jeep V8 motor
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 3. ožujak 1932.

3-3-1932 Umro Alfieri Maserati

Umro Alfieri Maserati

Alfieri Maserati umro je na današnji dan 1932. u 44. godini života uslijed komplikacija nastalih od trkaće nesreće koja se dogodila 1927. godine.

vs

.::.