Vidiauto Automobili Super automobili Bentley EXP 10 Speed 6

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 18.12.2015. 23:44

Bentley EXP 10 Speed 6 

Serijska proizvodnja?

Bentley EXP 10 Speed 6

Na bazi koncepta EXP 10 Speed 6 koji je prikazan ove godine u Genevi, Bentley planira ponuditi novi sportski coupe koji će se razmetati stilom i snagom. Direktni rivali novom coupeu biti će rasni sportski primjerci Aston Martina, Mercedes AMG-a, te Jaguara F-Type.

Novi Bentley Coupe biti će manji i sportskiji nego GT, a koristiti će modularnu MSB platformu VW grupacije sa uzdužno postavljenim motorom i pogonom na stražnje ili na sve kotače, prvenstveno namijenjenu sljedećoj generaciji modela Porsche Panamera. Modularnost ove platforme omogućava da se na njoj baziraju vozila različite veličine, a na ovoj platformi mogu se proizvoditi i Continental GT te Flying Spur. Na temu motorizacije moguće su opcije W12 motora sa oko 600 KS, koji se ugrađuje u SUV Bentayga, kao i biturbo V8 motor, ali ne isključuje se ni mogućnost šestcilindarske turbo varijante kao ni varijante električnog pogona. Očekuje se da bi snaga takvog novog coupea sa dva električna motora i pogonom na sve kotače bila između 400 i 500 KS, sa maksimalnom brzinom oko 320 km/h i autonomijom od 500 km.

01-bentley-exp-speed-10-speed-6-geneva-1

Po pitanju dizajna čini se da bi serijski model u najvećoj mjeri zadržao izgled koncepta. Novi Bentleyev coupe namijenjen je istančanoj klijenteli koja želi rasni sportski automobil beskompromisnih dinamičkih osobina. Naime, Bentley GT usprkos fantastičnih performansi ipak pati od pretjerane mase koja prelazi 2.000 kilograma te u velikoj mjeri ograničava dinamičke osobine. Na istoj MSB platformi do 2018. cestama bi trebao krstariti još jedan punokrvni sportaš, nasljednik kultnog modela Porsche 928.

bentley-exp-10-speed-6-concept-front-three-quarter-in-motion-12
Ključne riječi:
Bentley Bentley GT Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs