Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 03.01.2016. 21:30

Audi S8 Plus 

Brzi vlak!

Audi S8 Plus

Poslovna limuzina S8 Plus od 0 do 100 km/h ubrzava poput sportskog bolida u svega 3,8 sekundi te postiže čak 305 km/h čime jasno daje do znanja koliko je napredovala tehnologija. Prije 10-ak godina ovakve performanse bile su rezervirane samo za probrano društvo, a danas performanse dostojne TGV brzog vlaka mogu osjetiti i direktori na stražnjim sjedalima. 

Aktualni S8 dobio je dodatne konje i novu Plus oznaku iza koje se sada krije najsnažniji A8 ikada. Uz snažniji motor sportski S8 dobio je i agresivniji izgled. Dotjerana je prednja maska sa Matrix LED farovima, a drugačiji je i stražnji spojler. Unutrašnjost je presvučena crnom kožom naglašenom kontrastnim prošivima, a sportski duh očitava se na nožnim komandama od nehrđajućeg čelika i piano laku na središnjem stupu. Standardni dio opreme uz ambijentalnu rasvjetu sada je bogatiji za DVD/CD izmjenjivač, paket koža i Alcantara te zaključavanje pretinaca preko senzora.

2015-Audi-S8-Plus-103-876x535

No, srce svega ipak je osnaženi V8 4.0-litreni TFSI motor koji sada raspolaže s respektabilnih 605 konjskih snaga te čak 700 Nm okretnog momenta. Vozaču je na raspolaganju još dodatnih 50 Nm okretnog momenta u overboost modu kada je to potrebno. Performanse su senzacionalne! Audi S8 Plus ubrzava do stotke za svega 3,8 sekundi te postiže elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h koja može biti povećana na čak 305 km/h. Za dodatne konje zaslužni su dotjerana turbina, drugačiji usisni ventili i elektronika motora. Spomenuti motor uparen je s osam-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem uz neizostavni Quattro pogon. Audi par excellence!

shutterstock_201055175
Ključne riječi:
Audi Audi S8 Plus TFSI
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.