Vidiauto Novosti Autobiz Mercedes ne odustaje od klasičnih motora

Autor: MJ Objavljeno: 01.07.2024. 20:45

Mercedes-Benz nastavlja razvijati motore s unutarnjim izgaranjem

Mercedes ne odustaje od klasičnih motora

Nakon što su se gotovo utrkivali u najavama tko će ranije prestati s prodajom automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem, suočeni s tržištem koje sporije od očekivanja prihvaća električne automobila, proizvođači automobila počinju mijenjati priču.

prestala prodaja klasičnih automobila. Najavom prestanka prodaje, podrazumijevalo se kako se više neće ulagati u razvoj motora s unutarnjim izgaranjem, već će postojeća tehnologija "odraditi" posao do prestanka prodaje.

Mercedes-Benz je bio jedan od proizvođača koji je najavljivao potpuni prelazak na električne pogone do 2030, ali sada Ola Kallenius, prvi čovjek njemačkog proizvođača, ističe kako će se ove godine u razvoj tehnologije motora s unutarnjim izgaranjem uložiti 14 milijardi eura.

U ovo treba računati i hibridne pogone gdje je Mercedes-Benz vrlo aktivan te jedan od rijetkih proizvođača koji nudi plug-in hibride koji kombiniraju dizelski i električni motor.

Također, Kallenius je rekao kako je u razvoj nove S klase, odnosno njezinih pogonskih sustava potrošeno znatno više sredstava nego što je u početku bilo planirano. Nova S klase se na tržištu očekuje za dvije godine.

Nakon što je nešto slično rekao investitorima u veljači, Kallenius je to sada i ponovi u razgovoru za njemački Wirshastwoche.

Prema Kalleniusu, Mercedesovi motori će se i dalje razvijati kako bi bili konkurenti i u sljedećem desetljeću.

Mercedes-Benz je dugo govorio da se priprema da 100 posto prodaje bude isključivo električno do 2030. "tamo gdje tržišni uvjeti to dopuštaju", ali sada su ponešto smanjili očekivanja te ističu kako sada očekuju da će do kraja desetljeća elektrificirana vozila, uključujući hibride, činiti tek 50 posto prodaje.

Kallenius
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.