Vidiauto Automobili Predstavljamo Elegancija i sportski štih: novi Mini Cabrio

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.02.2016. 00:11

Premium kabriolet u segmentu malih automobila 

Elegancija i sportski štih: novi Mini Cabrio

Elegancija i sportski štih: novi Mini Cabrio

Za užitak u vožnji bez krova na četiri sjedala uz prepoznatljiv dizajn eksterijera i klasičnim obilježjima dizajna MINI vozila: okrugla prednja svjetla i stražnja svjetla s kromiranim obodom, šesterokutna rešetka hladnjaka.

Tu su još i rubni dijelovi karoserije obgrljeni u crno, bočni elementi pokazivača smjera, velik izbor boja karoserij, uključujući i varijantu Caribbean Aqua metallic koja je ovim putem prvi put predstavljena.

MINI Cooper S Convertible (2)

Meki platneni krov od visokokvalitetnih materijala sa potpuno automatiziranim mehanizmom otvaranja i zatvaranja kao i funkcijom kliznog krova pruža novi način rada, potpuno električan te je stoga po prvi put vrlo tih. Dostupan je kao i MINI Yours platneni krov s jedinstvenim tkanim uzorkom Union Jack-a (zastava Ujedinjenog Kraljevstva). Otvaranje i zatvaranje platnenog krova i bočnih prozora odvija se za 18 sekundi, što je moguće i u vožnji pri brzinama do 30 km/h. Tu je i neprimjetno integrirana zaštita od prevrtanja koja se automatski aktivira kad je to potrebno u sklopu komponenti MINI koncepta sigurnosti koje su jedinstvene za kabriolet.

MINI Cooper S Convertible (3)

Povećane su dimenzije novog MINI Cabria u usporedbi s prethodnim modelom za 98 mm po dužini, 44 mm po širini te 1 mm po visini; duži je i međuosovinski razmak (+ 28 millimetara); veći je razmak između kotača (+ 42 millimetra sprijeda, + 34 millimetra straga). Prostor za prtljagu proširen je za oko 25% do 215 litara sa zatvorenim krovom te 160 litara s dignutim krovom, a osnovna oprema uključuje i podijeljeni naslon stražnjih sjedala sa zasebnim preklapanjem dijelova, proširenu mogućnost za dodatni utovar te funkciju Easy Load.

MINI Cooper S Convertible (4)

Izlazak na tržište novog MINI Cabria je s pet varijanti motora: 3-cilindrični benzinski motori sa 75 kW/102 KS kod MINI One Cabria te 100 kW/136 KS kod MINI Cooper Cabria, 4-cilindrični benzinski motor sa 141 kW/192 KS u MINI Cooper S Cabriu, 3-cilindrični dizelski motor s 85 kW/116 KS u MINI Cooper D Cabriu, 4-cilindrični dizelski motor sa 125 kW/170 KS u MINI Cooper SD Cabriu.

MINI Cooper S Convertible (5)
Ključne riječi:
Cabrio Kabriolet Mini
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.