Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Peugeot 208 facelift - donosimo sve detalje

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 12.06.2015. 18:19

Promjena dizajna 

Peugeot 208 facelift - donosimo sve detalje

Peugeot 208 facelift - donosimo sve detalje

Promjena dizajna - Peugeot 208 facelift - donosimo sve detalje

Gradski kompakt Peugeot 208 ima novi dizajn prednjeg i stražnjeg dijela. Donosimo sve novitete s predstavljanja u Hrvatskoj, nekoliko dana prije početka prodaje.

Promjena dizajna - Peugeot 208 facelift - donosimo sve detalje

Gradski kompakt Peugeot 208 ima novi dizajn prednjeg i stražnjeg dijela. Donosimo sve novitete s predstavljanja u Hrvatskoj, nekoliko dana prije početka prodaje.

Peugeot 208 predstavljen je prije godine i sada je na red stigao redoviti redizajn. Model 208 je Peugeotov najprodavaniji model (prodano je gotovo milijun primjeraka ovog predstavnika B segmenta), a promjene koje se mogu vidjeti zahvatile su (standardno za facelift) prednja i stražnja svjetla, stiže jedna nova boja karoserije - narančasta Orange Power te nova ponuda opreme za personalizaciju.

Četiri sustava namijenjena su lakšoj gradskoj vožnji - Active City Brake s laserom koji prati situaciju u prometu te umjesto vozača koči kada postoji opasnost od sudara, MirrorScreen, kamera za vožnju unatrag, sustav Park Assist za automatsko bočno parkiranje i izlazak s parkirnog mjesta. Motori PureTech i BlueHDi ispunjavaju sve zahtjeve najnovije norme Euro 6, poglavito najštedljiviji motor s unutarnjim izgaranjem na svijetu sa samo 3 litre na 100 km i emisijama CO2 od 79 g/km.

LED svjetla stižu u serijskoj opremi, imaju 3D efekt, dok su nova dvobojna svjetla s crnim i kromiranim maskama u seriji od druge razine opreme Active.
Promjene su zahvatile i prednji odbojnik koji sada ima oštrije i preciznije linije. Proširena prednja maska i deblji kromirani rub sada su posve ugrađeni u odbojnik i izgledaju kao da su oblikovani u jednom komadu. Svjetla za maglu su izmještena čime se dobilo na širini vozila. Stražnja svjetla imaju 3D efekt i sastoje se od tri niza lampica.

U unutrašnjosti Peugeot 208 donosi već poznati koncept i-Cockpit koji se sastoji od kompaktnog upravljača, instrumentne ploče u visini očiju i velikog dodirnog zaslona.

Upravljač je presvučen glatkom zrnatom kožom od treće razine opreme što pojačava dojam ugodne i otmjene unutrašnjosti. U ponudi je i novi ukrasni motiv na armaturnoj ploči (od razine opreme Allure). Mekana je na dodir, a grafički ukras dodatno ističe kvalitetu armaturne ploče.

Bijela pozadinska rasvjeta koristi se na instrumentnoj ploči, kazaljkama te na svim komandama, i to na svim razinama opreme. Stropno LED svjetlo i plavi svjetlosni vodiči panoramskog krovnog otvora pridonose dojmu tehnološkog napretka, profinjenosti i opuštenosti.

Ekran središnje postavljen ima dijagonalu od 7 inča te se putem njega dodirom upravlja radijom, navigacijom, telefonom, internetom i putnim računalom. Serijski dolazi od druge razine opreme, a spojen je s USB-om i Bluetoothom te novim sustavom MirrorScreen koji omogućuje prikaz zaslona pametnog telefona na zaslonu vozila pa se može koristiti svim njegovim aplikacijama.

Dizelski motor 1.6 BlueHDi u novom Peugeotu 208 2015 od sada je dostupan u tri razine snage: 75 KS i 100 KS kombinirani su s petstupanjskim ručnim mjenjačem dok najjači sa 120 KS ima ručni mjenjač sa šest brzina.

Atmosferske benzinske izvedbe 1.0 PureTech 68 i 1.2 PureTech 82 s tri cilindra proširuju se s novim benzincem s turbopunjačem 1.2 PureTech 110 S&S koji dolazi s ručnim petstupanjskim ili novorazvijenim automatskim mjenjačem sa šest brzina. 
Najjači u ponudi je 1.6 THP s 208 KS i s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva.

Prodaja novog modela Peugeot 208, koji se proizvodi u Francuskoj i u Slovačkoj, u Hrvatskoj počinje od 15. lipnja 2015., a početna cijena za trovratnu verziju 1.0 PureTech 68 je 82.979 kuna. 85.829 kuna je peterovratna verzija. 
1.6 BlueHDi 75 s pet vrata starta od 99.615 kuna.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.