Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 03.03.2015. 18:54

Honda Civic Type R 

Najsnažniji Civic u povijesti

Najsnažniji Civic u povijesti

Uoči sajma u Genevi Honda je napokon objavila službene tehničke podatke toliko iščekivanog Type R. Tko čeka,dočeka!Novi Type R premašuje magičnu letvicu od 300 konjskih snaga te nudi senzacionalne performanse, 20% bolje od starog modela.

Prvi VTEC turbo u povijesti iz 2.0 litre ispaljuje čak 306 konjskih snaga pri 6.500 okretaja i čak 400 njutnmetara najvećeg okretnog momenta pri svega 2.500 okretaja. Na ovom motoru se intezivno radilo punih pet godina. Turbina donosi toliko željeni okretni moment pri niskim okretajima, VTEC sustav mogućnost vrtnje i preko 7.000 okretaja u minuti. Radi se o evoluiranom VTEC sustavu kod kojega je dodatno optimizirano vrijeme i trajanje otvorenosti usisnih i ispušnih ventila. Budući da su turbo motori mahom mrtvi iznad 5.500 okretaja,Honda ponovno pomiče granice unoseći pravu malu revoluciju među turbo motore.Radi se o benzincu koji se vozi kao svaki drugi VTEC s tom razlikom što ovaj ima mnogo veći okretni moment u širokom rasponu okretaja.

Honda-HR-412E-valve-cover-main

Uz pomoć šeststupanjskog mjenjača od 0 do 100 km/h Civic Type R sprinta nu svega 5,7 sekundi što je značajan napredak u odnosu na 6,6 sekundi kod starog modela. Najveća brzina je također povećana na 270 kilometara na sat,za čak 35 kilometara više nego prethodnik.
Po prvi puta Honda u Civic uvodi i direktno ubrizgavanje goriva striktno u cilindre. Ovim tehničkim novotarijama prema tvrdnjama Civic usprkos enormnoj snazi štedi d0 7 % goriva u odnosu na prethodnika. Da bi sva ta silna konjica ostala na cesti brinu se Brembo kočnice u kombinaciji sa nisko profilnim gumama 235/35/19.Posve novi neovisni prednji ovjes sa dvije vilice po kotaču prema tvrdnjama reducira podupravljanje za čak 50%.Dakle, u svemu mnogo bolji od starog modela. Treba očekivati i paprenu cijenu.

2015-Honda-Civic-Type-R-with-Turbo-Engine-sport
Ključne riječi:
Civic Honda VTEC
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.