Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 16.01.2014. 16:51

NAIAS 2014 

Kia GT4 Stinger

Kia GT4 Stinger

Supersportaš s Dalekog Istoka trebao bi pomrsiti račune Toyoti GT86 i Subaru BRZ-u te bi uz pomoć turbo punjača, stražnjeg pogona i direktnog upravljača trebao postati ultimativna igračka za odrasle.

Koncept predstavljen na sajmu u Detroitu ima 2+2 sjedala te se mora priznati kako djeluje prilično atraktivno. Podnica automobila se nalazi svega 7 centimetara od asfalta za što niže težište i ultimativni sportski osjećaj.

Kia-GT4-Stinger-concepty-Detroit-auto-show-profile

Karbonski aerodinamički dodaci na prednjoj maski i po boku imaju ulogu dodavanja dodatnog potiska nastalog vrtloženjem zraka, takozvani downforce. Ogromni kotači sa Pirelli P-Zero gumama dimenzija 275/35/20 osiguravaju sportsku trakciju i stabilnost. Ispod poklopca motora nalazi se 2.0 litreni turbak s direktnim ubrizgavanjem goriva (T-GDI) snage 315 konja koji pogone stražnje kotače. Za uspješno zaustavljanje brinu se Brembo kočnice.

kia+overrasket+alle+med+gt4+stinger
Ključne riječi:
Kia NAIAS Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. travanj 1926.

4-2-1926 Rođen Jack Brabham

Rođen Jack Brabham

Na današnji dan 1926. godine rođen je Jack Brabham, vozač Formule 1, u Hurstvilleu, New South Wales, Australija. Slavni Brabham tri puta je osvojio svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

vs

.::.