Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 16.01.2014. 16:51

NAIAS 2014 

Kia GT4 Stinger

Kia GT4 Stinger

Supersportaš s Dalekog Istoka trebao bi pomrsiti račune Toyoti GT86 i Subaru BRZ-u te bi uz pomoć turbo punjača, stražnjeg pogona i direktnog upravljača trebao postati ultimativna igračka za odrasle.

Koncept predstavljen na sajmu u Detroitu ima 2+2 sjedala te se mora priznati kako djeluje prilično atraktivno. Podnica automobila se nalazi svega 7 centimetara od asfalta za što niže težište i ultimativni sportski osjećaj.

Kia-GT4-Stinger-concepty-Detroit-auto-show-profile

Karbonski aerodinamički dodaci na prednjoj maski i po boku imaju ulogu dodavanja dodatnog potiska nastalog vrtloženjem zraka, takozvani downforce. Ogromni kotači sa Pirelli P-Zero gumama dimenzija 275/35/20 osiguravaju sportsku trakciju i stabilnost. Ispod poklopca motora nalazi se 2.0 litreni turbak s direktnim ubrizgavanjem goriva (T-GDI) snage 315 konja koji pogone stražnje kotače. Za uspješno zaustavljanje brinu se Brembo kočnice.

kia+overrasket+alle+med+gt4+stinger
Ključne riječi:
Kia NAIAS Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs