Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 25.04.2014. 20:16

Elektronske postavke vožnje 

Alfa Romeo DNA

Alfa Romeo DNA

Giulietta, Mito i 4C imaju DNA sustav elektroničke kontrole parametara rada  koji vozaču nudi na raspolaganju različite odazive motora, rada upravljača, VDC-a, kočnica i tvrdoće amortizera. Giulietta je jedini kompaktni automobil koji nudi ovaj sustav čime se vozaču omogućava više gušta i sigurnosti za upravljačem. 

DNA sustav ima tri moda rada, Dynamic, Normal i All Weather. Pomaci na prekidaču kod mjenjača postavljaju sustav u jedan od modova. All Weather mod je namijenjen za vožnju po kiši i snijegu kada je reducirana snaga motora i isporuka okretnog momenta na kotače. Također VDC (Alfina verzija ESP-A) brže reagira i korigira eventualne pogreške vozača.

alfa-romeo-mito-04


U Dynamic modu brži je odaziv na gas, kočnice snažnije grizu, amortizeri su krući, uključena je Q2 blokada prednjeg diferencijala te se VDC sustav uključuje samo ukoliko se pretjera s gasom u zavojima. Normal mod namijenjen je svakodnevnoj gradskoj vožnji kada je upravljač nešto lakši, a rad ovjesa nešto mekši. Uz pomoć DNA sustava tako se svaki vozač može osjećati kao da se nalazi za upravljačem reli automobila ili Formule 1.

Ključne riječi:
Alfa Romeo diferencijal Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs