Vidiauto Automobili Eko automobili Tesla Model III bit će jeftiniji elektroautomobil

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 16.07.2014. 12:03

Tesla Motors 

Tesla Model III bit će jeftiniji elektroautomobil

Tesla Model III bit će jeftiniji elektroautomobil

Mnogima je Tesla Motors zapeo za oko, ali cijena je mnogima prepreka, kao i veličina vozila. Iz Tesle najavljuju manju i jeftiniju inačicu.

Tesla Motors Model III planiran je za 2017. godinu i bit će manji i jeftiniji električni automobil koji će konkurirati BMW-ovoj seriji 3. S dosegom vožnje većim od 200 kilometara s jednim punjenjem baterija imat će cijenu od 35.000 američkih dolara. Ipak, za očekivati je kako će se informacija o toj kilometraži ipak povećati kroz sljedeće tri godine, kada se očekuje bolje iskorištavanje i upravljanje energijom iz baterija. Naravno, možda možemo očekivati i neke nove vrste baterija, ne samo metal hidridne i litijske kakve se danas koriste u električnim i hibridnim vozilima.

Kompaktni automobil Tesla Motors Model III bit će 20% manji od modela Tesla Model S, a fotografija koju smo objavili je Model S jer još uvijek ne postoje fotografije Modela III.

Tesla Motors Model S 2
Ključne riječi:
Model III Model S Tesla
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs

.::.