Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Robot astronaut uskoro kreće u svemir 

Autor: m.s. Objavljeno: 01.07.2013. 18:11

Toyota 

Robot astronaut uskoro kreće u svemir 

Robot astronaut uskoro kreće u svemir 

Toyotin robot Kirobo, jedan od dva humanoidna robota za verbalnu komunikaciju, 4. kolovoza 2013. godine odlazi u Međunarodnu svemirsku postaju.

Kirobo će biti lansiran iz Tanegashima svemirskog centra te će postati član posade svemirskog broda Kounotori 4. Kirobo je jedan od dva humanoidna robota za verbalnu komunikaciju, razvijenih u okviru projekta „Kibo Robot“. Riječ je o zajedničkom projektu Istraživačkog centra za naprednu znanost i tehnologiju (RCAST) Sveučilišta u Tokiju, tvrtke Robo Garage Co, Ltd. i Toyote. Japanska agencija za istraživanje svemira (JAXA) je također pružila veliku pomoć.
 
RCAST i Robo Garage su zajedno radili na razvoju hardvera robota i Kirobovih mehaničkih pokreta, dok je Toyota ugradila najnoviji softver za prepoznavanje glasa. Tvrtka Dentsu Inc. je kreirala sadržaj konverzacije i osigurala upravljanje projektom.
 

Toyotin robot Kirobo_2_800

Kounotori transportno vozilo će 4. kolovoza 2013. biti lansirano na japanskom lansirnom vozilu H-IIB br. 4 (H-IIB F4). Kirobo će se iskrcati na Međunarodnu svemirsku postaju i čekati dolazak japanskog astronauta Koichija Wakati, koji bi na postaju trebao stići između studenog i prosinca, u okviru 38. ekspedicije na MSS. Astronaut Wakata će 2014. postati prvi japanski zapovjednik MSS-a, a očekuje se da će zapovijedati i tijekom 39. ekspedicije.
 
U japanskom Kibo eksperimentalnom modulu, Wakati i Kirobo će obaviti prvu konverzaciju između čovjeka i robota u svemiru. U prosincu 2014. Kirobo će se vratiti na Zemlju.

Ključne riječi:
Kirobo robot Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.