Vidiauto Novosti Najave Stiže nova Corolla, automobil koji se prodaje već 47 godina

Autor: m.s. Objavljeno: 10.06.2013. 17:53

Toyota 

Stiže nova Corolla, automobil koji se prodaje već 47 godina

Stiže nova Corolla, automobil koji se prodaje već 47 godina

Toyota Corolla je najprodavaniji automobil na svijetu, a u proizvodnji je već 47 godina. Toyota najavljuje novu Corollu, sad već 11. generacije. Uz novi dizajn stižu i sigurnosna poboljšanja.

Corolla je tijekom 47 godina postojanja prodana u 40 milijuna primjeraka širom svijeta (od predstavljanja prve generacije 1966. godine). Uvođenjem nove, 11. generacije, Corolla postaje globalni brend, jer se sada proizvodi u 16 tvornica i prodaje u više od 150 zemalja širom svijeta.

Nova Corolla ima napredan, moderniji dizajn, veću prostranost, udobnost, praktičnost i jednostavnost korištenja. Pruža ekonomičnost bez premca, poboljšanu voznu dinamiku i napredne sigurnosne značajke.

Toyota Corolla_2013_3_800

Putnici na stražnjoj klupi imaju 706 mm prostora za noge

Potpuno je novi vanjski dizajn, potpuno je novi dizajn interijera koji nudi putnicima okruženje vrhunske kvalitete. Veća je udobnost za putnike na stražnjoj klupi (706 mm prostora za noge straga), udobnija su sjedala i povećan je kapacitet prtljažnika. Japanci su poboljšali položaj u vožnji, ergonomsko pozicioniranje i postavili jednostavno, intuitivno upravljanje svim komandama i instrumentima. U automobil se ulazi bez ključa, ima dvozonski klima uređaj te pametni sustav pomoći pri parkiranju. Nova generacija Toyota Touch pristupačne multimedije je s dodirnim zaslonom i navigacijskim sustavom.

U sigurnosnom dijelu na djelu su visoki standardi aktivne i pasivne sigurnosti, uz bolju zaštitu pješaka prilikom sudara. Iznimno čvrsta kabina dizajnirana je da pruži optimalnu zaštitu od frontalnog, bočnog i stražnjeg sudara, a tu su i brojne komponente koje apsorbiraju energiju te tako znatno povećavaju zaštitu pješaka. Nova Corolla ima 7 SRS zračnih jastuka, nasloni za glavu štite od trzajne ozljede vrata, a ABS sustav je nove generacije. Spomenimo i kraći hod papučice kočnice radi boljeg osjećaja tijekom kočenja i bržeg odziva. Dostupni su sustavi kontrole proklizavanja (TRC) i stabilnosti vozila (VSC), dok modeli opremljeni VSC sustavom imaju moderniji sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici.

Benzinski i dizelski motori imaju nisku potrošnju goriva, usuglašeni su s Euro 5+ standardom kako bi se ostvarile niže emisije CO2. U ponudi su 1,4 litarski D-4D turbodizel, 1,33 litreni Dual VVT-i, 1,6 litarski Dual VVT-i i Valvematic benzinski, kao i novi 1,8-litarski Dual VVT-i benzinski motor (dostupan za tržište istočne Europe, ne i za hrvatsko tržište).

Toyota Corolla_2013_2_800

Najprodavaniji automobil na svijetu u proizvodnji je već 47 godina

Ključne riječi:
Corolla D-4D Dual VVT-i Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.