Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Testiranje inteligentnog sustava u Toyota Cityju

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 30.04.2013. 09:42

Toyota 

Testiranje inteligentnog sustava u Toyota Cityju

Testiranje inteligentnog sustava u Toyota Cityju

Toyota početkom svibnja 2013. u Toyota Cityju počinje s testiranjem inteligentnog sustava za komunikaciju s prometnom signalizacijom, s ciljem smanjenja prometnih nesreća i emisije CO2.

Naime, Toyota je razvila sustav za odašiljanje i prijem podataka između prometne svjetlosne signalizacije i vozila. Sustav je dio aktivnosti programa „Sustavi za podršku sigurne vožnje (DSSS)“ promoviran od strane japanske Nacionalne policijske agencije, a pod pokroviteljstvom Universal Traffic Management Society of Japan (Japan UTMS).

Jedna cesta u Toyota Cityju koja će se koristiti za testove bit će opremljena sustavom za prijenos informacija sa svjetlosne signalizacije prema vozilima koja imaju ugrađene prijemnike (opremu sa 700 MHz propusnosti). Sustav u automobilu prima informacije te ukoliko je to potrebno, putnicima preko audio sustava i zaslona za navigaciju pruža upozorenja. Dodano, sustav vozaču sugerira da je primijećeno crveno svjetlo, nadajući se da će potaknuti usporavanje i tako utjecati na smanjenje CO2.

Provođenjem spomenutih testova, Toyota će analizirati ponašanje vozača pod različitim uvjetima vožnje te će nastojati razumjeti u kojoj mjeri suradnja vozila i infrastrukturne može doprinijeti smanjenju prometnih nesreća i emisija CO2, donoseći zaključke za razvoju ITS-a u budućnosti.

Ključne riječi:
ITS Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.