Vidiauto Novosti Najave Tko će sve zabraniti neelektrične aute

Autor: IR Objavljeno: 24.10.2017. 06:34

Ekologija 

Tko će sve i od kada zabraniti automobile na naftu i benzin

Tko će sve zabraniti neelektrične aute

Iako nam se to činilo daleko, izgleda da će automobili s električnim pogonom biti jedini koje ćete moći uopće kupiti u pojedinim državama.

Iako smo se svi prije dvadesetak godina smijali električnim vozilima i rekli da nemaju šanse na tržištu, izgleda da smo ipak podcijenili njihovu snagu. Naime, započele su najave o zabrani prodaje automobila s benzinskim i dizelskim motorima već za desetak godina, što je jako kratko razdoblje.

nissan leaf

Tako je Nizozemska najavila kako se od 2030. godine neće smjeti prodavati automobili koji imaju CO2 viši od 0g, a to isto je nedavno najavila i Slovenija! Norveška pak to isto planira do 2025. godine, što je samo 8 godina od danas. Velika Britanija i Francuska su pak najavile kako kod njih kreće pravilo 0g CO2 2040. godine, ali bi pojedini gradovi tu zabranu imali i ranije, pa je za Oxford najavljena zabrana od 2020. godine, a za Pariz od 2030. godine.

Renault Zoe

Ovo su samo najave iz Europe, dok ni drugdje nije drugačije. Tako će Kina, zemlja koja je preuzela vodstvo i trenutno je najveće tržište automobila u svijetu, zabraniti prodaju automobila s benzinskim i dizelskim motorom do 2030. godine, a na tamošnjem tržištu već sada se prodaje velika količina električnih vozila. Osim toga, Kina je procijenila kako bi baš s električnim vozilima mogla napraviti dobar posao u Europi i SAD-u, no to će opet ovisiti o mnogo čimbenika.

Mahindra e2o Plus

Zanimljivo je da i Indija, zemlja koja se je tek nedavno počela potpuno motorizirati, također želi napraviti zabrane. U Americi se trenutno ne priča o ovakvim stvarima, no poznavajući Californiju, ona će zasigurno biti prva država unutar SAD-a koja će napraviti ovakve zabrane.

Ključne riječi:
električni automobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.