Vidiauto Novosti Najave Unikatna Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.12.2022. 04:36

Unikatna Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Unikatna Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Zagato i Alfa Romeo napravili su jedan unikatan coupe koji se ističe atraktivnim dizajnom i snažnim pogonskim sustavom, a bit će isporučen jednom kupcu iz Njemačke.

Stiže nam još jedan unikat, a ovog puta je riječ o narudžbi jednog kupca iz Njemačke, a za ostvarivanje njegovih želja ponovno su se udružili Alfa Romeo i Zagato. Svakako najpoznatija suradnja ova dva brenda je model S.Z. iz 1990. godine, a jedan primjerak ima i zagrebačke tablice! Nažalost, ovaj novi model je proizveden u samo jednom primjerku.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato_01

Za razliku od modela S.Z., Alfa Romeo Giulia SWB Zagato je dizajnirana puno atraktivnije i jednostavno izgleda dobro iz svih kuteva. Iako je nastala na temelju modela Giulia, vanjski dizajn je potpuno nov. Osim očite razlike što je limuzina s četiri vrata postala coupe s dvoja vrata, nanovo je dizajniran i prednji dio kojeg krase veliki otvori za zrak, ali i svjetla koja su preuzeta s modela Tonale.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato_02

Ono što se nije mijenjalo je dizajn aluminijskih naplataka, no zato je straga sve potpuno novo. Tanka LED svjetla prate rubove karoserije, a da nije riječ o bilo kakvom automobilu govori i veliki difuzor, kao i dvije ispušne cijevi koje su smještene u sredinu stražnjeg kraja.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato_05

Svakako treba spomenuti i kako SWB u nazivu označava short wheelbase, odnosno kratki međuosovinski razmak, što ustvari objašnjava kako je ova izvedba koristi skraćenu platformu Giulije, a sve je napravljeno kako bi se što bolje ukomponirale performanse i dizajn vozila.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato_04

S druge strane, dizajn unutrašnjosti je preuzet u potpunosti s Giulije, no ovdje se koriste gotovo samo materijali od ugljičnih vlakana. Stražnjih sjedala nema, a prednja su nova i donose dva ušivena logotipa – na naslonima sjedala piše Alfa Romeo, dok je u naslonima za glavu ušiven logo Z od Zagata.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato_03

I za kraj, ovaj model pokreće 2,9-litreni V6 twin-turbo motor koji daje maksimalnu snagu od 540 KS, nudi 600 Nm okretnog momenta, a uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok je pogon na stražnje kotače. Performanse nisu objavljene, kao ni cijena, no netko će svakako dobiti jedinstven poklon pod bor.

Ključne riječi:
Alfa Romeo Giulia SWB Zagato coupe unikat
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs